Onderwijzer Bart Claeys trekt in volle winter op Noordpoolexpeditie

© Benny Proot
Redactie KW

“Ik zoek steeds uitdagingen die te maken hebben met stappen en natuur, maar dan iets extremer dan andere mensen”, zegt Bart Claeys. Dus wil hij in de winter 2015 de ijskappen van de Noordpool oversteken.

Bart Claeys (28) is gehuwd met Ellen Vantorre en papa van Ilena (2 maanden). Hij geeft les in het tweede leerjaar in het Sint-Lodewijkscollege, afdeling Zandstraat.

Samen met enkele meer ervaren kompanen wil hij in februari-maart 2015 de ijskappen op de Noordpool oversteken. “Ik ben de jongste en de drie anderen zijn vijftigplussers, alpinisten en ze hebben al veel zaken op hun palmares.” Aan zo’n expeditie begin je niet zomaar en dus vertrekt het viertal in februari 2014 naar Hardangervidda in de Noorse hoogvlakte. “Dit is een klassieker voor alle grote expedities. Amundsen bijvoorbeeld was er ook bij zijn voorbereiding. Je doet er ervaring op met het polair klimaat. We zullen 150 kilometer door sneeuw en ijs trekken. Bedoeling is dat we de latten, onze kledij, de pulka (expeditieslede, red.), de tenten en dergelijk uittesten.”

(DDR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.