Onderwijsminister Hilde Crevits geeft les in hartjespyjama

Een 'hartelijke' minister Hilde Crevits bracht de leerlingen in pyjama tien levenswijsheden bij. © Foto JS
Johan Sabbe

Donderdagavond om 22 uur heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits een uurtje lesgegeven in een … hartjespyjama. Ze deed dat in het kader van de actie Music For Life van de derde graad van het Torhoutse Sint-Jozefsinstituut, het college van de Scholengroep Sint-Rembert. De les had plaats op de vooravond van de Nationale Pyjamadag van Bednet.

De les van de minister, waarin ze tien levenswijsheden uit de doeken deed, was de start van een nachtelijke lesmarathon, georganiseerd door klas 601 van de genoemde school. Een tachtigtal leerlingen uit het vijfde en zesde jaar nam aan de marathon deel.

Freud voor dummy’s, zwemmen en pannenkoeken

Na minister Crevits gaf ook directeur Paul Vanthournout een uurtje les. Hij had het over Freud voor dummy’s. De lesmarathon wordt om 6 uur in de prille morgen afgerond met een uurtje zwemmen en tot slot een gezond ontbijt. Jan Ducatteeuw, de gepensioneerde adjunct-directeur van het college, beloofde om tussendoor pannenkoeken te komen bakken.

De opbrengst van de lesmarathon gaat naar Music For Life, de jaarlijkse actieweek van de derde graad van het college. Er wordt via tal van klasinitiatieven geld ingezameld voor de vzw Banglabari, die vooral projecten van huizenbouw in het arme Aziatische land Bangladesh steunt. Met Music For Life hopen de initiatiefnemers van het college op een totale opbrengst van om en bij de 20.000 euro.

Pyjamadag van Bednet vraagt solidariteit met zieke leerlingen

Dat niet alleen minister Crevits maar ook alle leerlingen in pyjama – en sommigen zelfs met hun knuffel – voor de lesmarathon opdaagden, was geen toeval. Op vrijdag 9 maart heeft de derde editie van de Nationale Pyjamadag van Bednet plaats. Die dag wordt er gevraagd om in pyjama naar school te komen uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren.

Bednet zorgt ervoor dat leerlingen die door ziekte tijdelijk niet naar school kunnen komen, toch als het ware mee in klas zitten, maar dan van thuis uit. Bednet verbindt de zieke leerling live via een camera en het internet met zijn of haar eigen klas.

De hartjespyjama van minister Crevits had voor haar een bijzondere betekenis. Ze had hem cadeau gekregen van haar dochter.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.