Zware sanctie voor jeugdhuis Twen: deuren blijven dicht tot 5 januari

Tijdens de laatste fuif Purge Night werden de rookmelders overplakt. Die fout blijft niet zonder gevolgen. © Foto Facebookpagina jeugdhuis Twen
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Zedelgem sluit het jeugdhuis Twen met onmiddellijke ingang tot en met 5 januari. De sanctie komt er nadat de jongeren de rookmelders in het jeugdhuis hadden afgeplakt tijdens hun laatste fuif Purge Night.

Het bestuur van het jeugdhuis Twen betwist de straf niet, maar vindt het jammer dat de straf onmiddellijk wordt uitgevoerd. Op hun Facebookpagina geven ze tekst en uitleg: “Dit is een sanctie die ons werd opgelegd door gemeente Zedelgem omdat we enkele rookmelders hadden afgeplakt op onze Purge Night zodat we een vernevelaar konden gebruiken om meer sfeer te creëren.”

“Wij geven onze fout toe en aanvaarden zeker onze sanctie, maar niet dat deze straf onmiddellijk uitgevoerd zou moeten worden. Het college die over deze sanctie beslist ging ervan uit dat wij reeds op de hoogte werden gesteld van een onmiddellijke sluiting, maar niets is minder waar. Er werd ons verteld dat we hoogstwaarschijnlijk even de deuren gingen moeten sluiten, maar niet onmiddellijk. Moesten wij dit geweten hebben, gingen wij ook geen tijd meer gespendeerd hebben om december nog vol te plannen met leuke activiteiten tijdens ons bestuursweekend van vorige week. Wij hebben gisteren bijna een ganse dag telefoontjes gepleegd om hier nog iets aan te kunnen veranderen, wat helaas niet meer mogelijk bleek te zijn”, klinkt het verder op de pagina.

Het bestuur excuseert zich bij iedereen die hier hinder van ondervindt, maar vraagt tegelijkertijd een beetje begrip, omdat de sanctie pas donderdagnamiddag per mail werd gecommuniceerd.

“De algemene vergadering van volgende week zaterdag 7 december gaat wel door in cafe Oud Gemeentehuis in Aartrijke. Ook voor andere activiteiten zoeken we een oplossing, hou dus zeker onze FB-pagina in de gaten”, besluit het bestuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier