Zomerse temperaturen op Oostduinkerke Kids

Redactie KW

Voor twee euro konden alle kinderen zich een hele dag uitleven op de gekste springkastelen, zich wagen op een klim- en klauterparcours, circusacts aanleren en nog veel meer. Ook kinderkrant PleZand, die dit jaar tien jaar bestaat, was van de partij en vierde uitbundig feest.

Blije gezichten en joelende kinderen bepaalden het straatbeeld in Oostduinkerke-Dorp, want ze beleefden er een hele dag lang dolle pret. De Vrijheidstraat, Schoolstraat, Polderstraat en het binnenplein van het Navigo-Nationaal Visserijmuseum waren omgetoverd tot een kleurrijk speelterrein. De allerkleinsten konden een ritje maken op schattige pony’tjes op wieltjes of hun fietstalent uittesten op grappige gekke fietsjes.

Op het binnenplein van het Navigo-museum puzzelden ouders en kinderen samen een geïmproviseerde tent of schuilhut in elkaar met bamboestokken. Grotere kinderen konden zich aan een springoefening op de bungee-trampoline wagen, proberen hun evenwicht te bewaren op een rodeovoetbal of op een klim- en klauterparcours. En het was vooral moeilijk kiezen tussen zo’n massa springkastelen, die vermomd waren als rups, als olifant of die eruit zagen als een echt gigantisch kasteel. De grootste durvers probeerden zo hoog mogelijk te geraken op een heuse klimmuur. Ouders en jonge brandweerlui in spe konden een kijkje nemen achter de imposante deuren van de brandweerkazerne.

De Koksijdse kinderkrant PleZand vierde mee feest, want het krantje dat 4 keer per jaar in alle Koksijdse scholen wordt bedeeld, bestaat dit jaar 10 jaar. Ook de 5 plezante mascottefiguren van PleZand stonden in het zonnetje te blinken. Ebbie het golfje, Oskaar de krab, Wendy de vlieger, Jef de meeuw en Pablo de sardienendoos lieten zich gewillig fotograferen met de kinderen.

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier