Zomer van Overleie laat allerkleinsten opnieuw door de straten koersen

Ouders en grootouders kunnen hun (klein)kinderen aanmoedigen. © gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het feestcomité Zomer van Overleie zet op zaterdag 17 augustus het kind centraal tijdens het fietsevenement Kortrijk Kinder Koerse. Ook volwassenen kunnen meedoen aan een ludieke koers.

Zomer van Overleie organiseert voor de tweede keer een kinderkoerse. Na een zeer geslaagde eerste editie met allemaal winnaartjes krijgen de kinderen tussen 2 en 12 jaar opnieuw de kans om even hun fietstalent te tonen of gewoon gezellig met de vriendjes te bewegen.

“De Kwaremont hoeft niet opgereden te worden, maar op een afgesloten parcours worden er kleine wedstrijden georganiseerd per leeftijdscategorie. Fietsen in onze stad is meer en meer in en daarom geven we de kleinsten onder ons even voorrang”, zegt organisator Marniek Kint.

Als (groot)ouder supporter je vanop de eerste rij, als je (klein)kind meermaals voorbijrijdt. Het strand van Overleie doet dienst als animatie en er is voor elke deelnemer een goodiebag voorzien. Naast het gebeuren voor de kinderen wordt ook aan de papa’s en mama’s gedacht. “Zij kunnen zich amuseren in de vouwfietsrace: lopen, ontvouwen, fietsen, opvouwen, lopen en/of de langste 100 meter. In deze laatste categorie dien je op een strook van 45 centimeter breedte zo traag mogelijk 100 meter te fietsen zonder te surplacen. We hopen op de deelname van vele buurtbewoners alsook schepen van Mobiliteit Axel Weydts, als Overleienaar een gedroomde kans om wereldkampioen te worden. Inschrijven is nog steeds mogelijk op de website www.zomervanoverleie.be.”

Fietshelm verplicht

De plaatsen per kinderkoers zijn beperkt om de veiligheid op het parcours te garanderen. Voorinschrijven is daarom aan te raden. “Let wel: het dragen van een fietshelm tijdens het fietsevenement is verplicht.” Start en aankomst zijn gelegen in de St.-Amandslaan. Het parcours voor de oudsten loopt via Overleiestraat, Diksmuidekaai, Kollegestraat. Alles wordt verkeersvrij gehouden tijdens het fietsevenement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier