Zevenjarigen vieren Lentefeest in Koekelare

© LIN
Redactie KW

Deze voormiddag vond in zaal De Balluchon het 49ste Lentefeest voor de zevenjarigen uit de regio Koekelare-Diksmuide-Gistel-Oudenburg plaats. Het was dé dag van 38 meisjes en jongens, die op school zedenleer volgen.

Het Lentefeest wordt jaarlijks georganiseerd met steun van het Humanistisch Vrijzinning Verbond, de Mens.nu West-Vlaanderen en Instelling voor Morele Dienstverlening West-Vlaanderen.

Maar uiteraard zijn het de juffen zedenleer die de kinderen op hun feest voorbereiden. Dat zijn voor GO De Lettertuin Koekelare Sylvie Gobrecht, voor GO W’IJzer Diksmuide en gemeentelijke basischool Leke Sylvie Osstyn, voor gemeentelijke basisschool Keiem Fien Beauprez en voor GO Arnoldus Oudenburg en GO De Klimop Gistel Liesbeth Destickere.

Het feestprogramma stond in teken van superhelden. Elke klas had hiervoor een stukje voorbereid en verraste ouders en grootouders.

De kinderen die hun Lentefeest mochten vieren:

Koekelare: Noor De Gruyter, Xiebe Deleu, Inaya Dierckx, Lewis Hamiaux, Noori N’Goy, Abby Vandenbroele, Sieve Vanthournout en Mauro Vermeulen

Diksmuide: Janne Dedeurwaarder, Raoul Guessoum Desmet, Lise Lagae, Lowie Logghe, Kyano Maekelberg, Malik Stuijk en Jitse Verheecke

Leke: Wout Verstraete

Keiem: Marieke De Groote en Keyon Pintelon

Oudenburg: Cesar Boels, Seppe Casteleyn, Jules Depoover, Daymen Dewilde, Matteo Lambert, Ceylan Legrand, Rune Reynders, Vinnie Saelens, Phoenix Sibille, Sheldon Simoen, Fleur Verbeke en Heavenley Vergeyle

Gistel: Keano Casier, Coby Hoste, Fay Mees, Joppe Osaer, Alissa Poiz, Bruce Vanhercke, Maxim Vanhinsberg en Safira Van Steene.

(LIN/foto LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier