Zevende jaar haarstilist van Sint-Jozefsinstituut in Tielt opent kapsalon

Het zevende jaar haarstilist uit het Sint-Jozefsinstituut pakt het professioneel aan. © gf
Redactie KW

Op woensdag 16 oktober vond de opening plaats van Mix&Match. Dit preprofessionele kapsalon is de minionderneming van de leerlingen van het zevende jaar haarstilist uit het Sint-Jozefsinstituut in Tielt. Het salon zal open zijn op woensdagen van 8.30 tot 16.30 uur.

De bedoeling van dit preprofessionele kapsalon is dat de leerlingen van het zevende jaar haarstilist worden klaargestoomd om binnenkort hun eigen bedrijf, namelijk een kapsalon, te leiden. Alle leerlingen werken nauw samen om het salon uit te bouwen tot een goede en sterke onderneming. Uiteraard worden de leerlingen goed begeleid door hun leerkrachten, toch zijn ze voor alles zelf verantwoordelijk. Zo hebben ze bijvoorbeeld zelf de producten gekozen waarmee ze in hun kapsalon Mix&Match zullen werken. Ook leren omgaan met budget is een belangrijk onderdeel van dit project. Zo doen ze bijvoorbeeld zelf hun boekhouding. Omdat het belangrijk is om zich te blijven specialiseren, gaan ze met de opbrengsten investeren in zichzelf door bijscholingen te volgen.

Speciale acties

Eigenlijk kan iedereen terecht bij Mix&Match. De klanten zullen bovendien ook vaak verwend worden met speciale acties, die telkens aangekondigd zullen worden op de Facebookpagina van het kapsalon. De ondernemers hebben tot slot ook aan het milieu gedacht. Zo werken ze bijvoorbeeld met handdoeken van Scrummi, die 100 procent biologisch afbreekbaar zijn. Ze kiezen er overigens ook voor om te werken met producten die niet getest zijn op dieren.

Het kapsalon bevindt zich in de Stationstraat 8 in Tielt. Je kan er terecht op afspraak via 0477 31 29 02, telkens op woensdag van 8.30 tot 16.30 uur.

(SDT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier