Zesdes worden uitgezwaaid op de Grote Markt

Het werd een speciale proclamatie voor de zesdes. © KLD
Redactie KW

De 71 laatstejaarsleerlingen van ‘t Saam Campus Aloysius mochten donderdagavond 2 juli hun diploma ontvangen uit handen van schooldirecteur Isabelle De Keyser. Dat gebeurde uitzonderlijk op de Grote Markt.

Door de coronamaatregelen week de school voor de proclamatie uit naar de Grote Markt. Een voor een kwamen de leerlingen hun diploma afhalen op de pui van het stadhuis. Ze kregen ook een afstudeerhoedje en een geschenk. Daarna gingen ze samen met hun ouders op de foto.

“We vonden het belangrijk dat onze zesdes samen het jaar konden afsluiten in het bijzijn van hun ouders. Aangezien de zesdejaars al heel wat mooie momenten in hun laatste jaar gemist hebben, wilden we van de proclamatie toch een memorabele gebeurtenis maken.”

“Daarom gingen we op zoek naar een locatie die groot genoeg was om alle zesdes en hun ouders tegelijk te ontvangen. We kozen het unieke kader van de Grote Markt en kregen daarvoor de steun van het stadsbestuur. Een receptie was door de veiligheidsmaatregelen niet haalbaar, maar iedere leerling kreeg een fles bubbels mee naar huis om ‘s avonds in de eigen bubbel te kunnen nagenieten”, aldus Isabelle De Keyser.

Na afloop van de proclamatie gooiden de leerlingen maar al te graag de traditionele afstudeerhoedjes in de lucht.

(KLD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier