Zesde leerjaar De Graankorrel wint wedstrijd VTI Sint-Lucas

Louise Bogaert kwam als winnaar uit de trommel. Louise won een programmeerbare STEM-robot ter waarde van 175 euro. © LVW
Redactie KW

Omdat de jaarlijkse opendeur in het VTI Sint-Lucas Menen door het coronavirus niet kon doorgaan, was er als alternatief toch een wedstrijd met een VR-bril voor de leerlingen van het zesde leerjaar. Zo’n bril kan je aansluiten op een pc of smartphone. Vrije Basisschool De Graankorrel, afdeling Beselarestraat in Geluwe, won de wedstrijd. Van de zestig leerlingen had, op drie na, bijna iedereen alle vragen juist.

De leerlingen van Sint-Lucas maakten een speciale VR-bril. Het was als een bouwpakket zodat de leerlingen die zich hadden ingeschreven een gratis exemplaar konden krijgen. Bedoeling van de wedstrijd was de school voor wetenschap en techniek te promoten bij leerlingen van het zesde leerjaar, die een keuze moeten maken voor hun studierichting in het secundair onderwijs

Nadat alle brillen netjes in de brievenbussen werden gedeponeerd, konden de leerlingen speciale 360°-foto’s downloaden op de website. De foto’s konden enkel met de speciale VR-bril bekeken worden en waren gemaakt in de leslokalen van het VTI zodat de leerlingen al eens een kijkje konden nemen in de school.

De winnende klas kreeg een award en een pakket ter waarde van 200 euro met kleine programmeerbare printplaatjes (microbits) op maat van het basisonderwijs en de eerste graad secundair onderwijs. Er was ook een individuele prijs voor de winnende leerling. Dat gebeurde via een lottrekking onder alle winnaar. Louise Bogaert kwam als winnaar uit de ‘trommel’. Ze kreeg een programmeerbare robot ter waarde van 175 euro.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier