Zes jongeren en leerkrachten bedwingen gletsjer

Onderschrift
Redactie KW

Menen/Lauwe/Wervik Op zaterdag 20 september vertrekken zes jongeren – drie leerlingen van het VTI Sint-Lucas en drie jongeren van het Dominiek Savio Instituut – voor een week naar Oostenrijk om een gletsjer te beklimmen.

Het verhaal van de gletsjerklim begint als lerares Anaïs Isebaert samen met haar man en kinderen met vakantie gaat naar Oostenrijk. Als ze over een gletsjer wandelt, bedenkt ze dat dit voor haar leerlingen in het VTI Sint-Lucas ook iets leuks en unieks zou kunnen zijn. Sportleraar Luc Hoornaert ziet het project ook meteen zitten maar wijst op het financiële plaatje. Net op dat moment zijn er in Geluwe Gapersfeesten en botst Anaïs op een standje van Kiwanis Wervik. Ze leest dat de serviceclub projecten met en voor jongeren financieel ondersteunt. Ze vertelt hen over de gletsjerwandeling en vindt meteen gehoor. Het project krijgt langzaam vorm en dat vertelt Anaïs ook aan vrienden die lesgeven in het Dominiek Savio Instituut. Ook zij zijn meteen enthousiast en polsen of er geen gezamenlijk project opgestart kan worden zodat hun leerlingen samen met die van Anaïs zouden meewandelen. Uiteindelijk kunnen de directies zich er in vinden en ziet ook Kiwanis Wervik de meerwaarde in.

Motivatiebrief

“Er volgde een bericht aan alle leerlingen van de derde graad. Wie mee wou, moest een motivatiebrief schrijven. Het ging er voor ons vooral om welke leerlingen er bereid waren om er ook buiten de schooluren tijd in te investeren, want er moesten ook initiatieven georganiseerd worden om geld in te zamelen”, zegt Anaïs.

Mathias Bultynck (17) uit Lauwe, Wouter Verschueren (16) uit Menen en Brandon Debaets (18) uit Wervik waren snel bereid om deel te nemen. “In het Dominiek Savio Instituut was het moeilijker om jongeren te kiezen omdat zij het moeten aankunnen.”

Respect

Mathias, Wouter en Brandon zijn serieus onder de indruk van de moed en het doorzettingsvermogen van Ramzan Akhmetov en Miguel Bourgeois en Sam Volckaert. “Ik vind het een zeer mooi project, vooral ook omdat het samen met de jongeren van het Dominiek Savio Instituut is. Ik had nooit gedacht dat mensen met een fysieke beperking tot zoiets in staat zouden zijn.”

Anaïs Isebaert geeft nog mee dat de jongens al twee dagen lang auto’s gewassen hebben om geld in te zamelen en dat ze binnenkort op de speelplaats ijsjes zullen verkopen. “We zijn ook nog op zoek naar slagers en bakkers die ons willen sponsoren voor de picknick die we elke dag zullen meenemen tijdens het klimmen”, vult ze aan. (Lien)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier