Nathan Vandergunst, alias Acid op YouTube, zit niet om een stunt verlegen. De 21-jarige Blankenbergenaar postte woensdagavond een nieuwe video op zijn kanaal waarin hij verkleed als piraat in verschillende online lessen 'inbrak'. Dat kon hij doen na een oproep onder zijn volgers om de wachtwoorden van Zoom-meetings voor de lessen met hem te delen.

Voor de gelegenheid verkleedde Acid zich als piraat en veranderde hij zijn achtergrond naar een piratenboot. Met vragen als 'excuseer mevrouw, maar heeft u misschien mijn boot gezien?' en het zingen van de soundtrack van Piet Piraat zorgde hij voor een kort intermezzo. Heel lang hield hij het meestal niet vol. De proffen en leerkrachten hadden de grappenmaker al na enkele seconden door en verwijderden hem dan ook meteen uit de online les.

Ook Ignaas Devisch, professor filosofie en ethiek aan de Universiteit Gent, was een van de 'slachtoffers' van Acid. Hij deelde de actie van de YouTuber woensdag zelf ook op zijn Facebookpagina. "Gisteren brak hij binnen in een van mijn online lessen om er wat flauw te doen voor de camera en dit daarna op zijn Instagramverhaaltje te plaatsen. Op zich een onschuldig grapje en de jongen heeft z'n 4 seconds of fame nu gehad. So be it."

Acid en zijn grote schare fans kan er alleszins goed mee lachen en lijken zich van geen kwaad bewust maar de UGent-professor stelt zich wel vragen bij de beveiliging van virtuele lessen. "Ik zag dat hij studenten oproept om logins door te geven. Wie weet proberen anderen dat later ook, met minder goede bedoelingen", aldus Ignaas Devisch.

Nathan Vandergunst, alias Acid op YouTube, zit niet om een stunt verlegen. De 21-jarige Blankenbergenaar postte woensdagavond een nieuwe video op zijn kanaal waarin hij verkleed als piraat in verschillende online lessen 'inbrak'. Dat kon hij doen na een oproep onder zijn volgers om de wachtwoorden van Zoom-meetings voor de lessen met hem te delen.Voor de gelegenheid verkleedde Acid zich als piraat en veranderde hij zijn achtergrond naar een piratenboot. Met vragen als 'excuseer mevrouw, maar heeft u misschien mijn boot gezien?' en het zingen van de soundtrack van Piet Piraat zorgde hij voor een kort intermezzo. Heel lang hield hij het meestal niet vol. De proffen en leerkrachten hadden de grappenmaker al na enkele seconden door en verwijderden hem dan ook meteen uit de online les. Ook Ignaas Devisch, professor filosofie en ethiek aan de Universiteit Gent, was een van de 'slachtoffers' van Acid. Hij deelde de actie van de YouTuber woensdag zelf ook op zijn Facebookpagina. "Gisteren brak hij binnen in een van mijn online lessen om er wat flauw te doen voor de camera en dit daarna op zijn Instagramverhaaltje te plaatsen. Op zich een onschuldig grapje en de jongen heeft z'n 4 seconds of fame nu gehad. So be it."Acid en zijn grote schare fans kan er alleszins goed mee lachen en lijken zich van geen kwaad bewust maar de UGent-professor stelt zich wel vragen bij de beveiliging van virtuele lessen. "Ik zag dat hij studenten oproept om logins door te geven. Wie weet proberen anderen dat later ook, met minder goede bedoelingen", aldus Ignaas Devisch.