Windekind is enige Rode Neuzen School in Roeselare

Vooraleer zelf aan de slag te gaan, gingen de leerlingen van Windekind even kijken hoe het er in een echte handcarwash aan toegaat. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Basisschool Windekind in de Blinde Rodenbachstraat is de enige Roeselaarse Rode Neuzen School. De school heeft de titel te danken aan het gezamenlijk initiatief van zorgcoördinator Sharka Verduyn, Jana Vandendriessche, lerares vierde leerjaar en Danielle Braem, juf van het vijfde leerjaar.

“In onze school, zoals in veel andere, worden we dagelijks geconfronteerd met kinderen die om welke reden dan ook extra zorg nodig hebben”, aldus zorgcoördinator Sharka Verduyn. Bij de Rodeneuzenactie draait het om het welbevinden, zowel lichamelijk als mentaal, van kinderen en jongeren.” “We gaan de komende weken verschillende acties op touw zetten”, vervolgt juf Jana Vandendriessche.

De kick-off vond plaats op maandagmiddag 30 september. “Toen hebben onze 24 leerlingen van de derde graad aan de lopende band auto’s gewassen. Ter voorbereiding zijn we naar een echte handcarwash getrokken om de leerlingen zo goed als mogelijk voor te bereiden. De andere acties die nog op stapel staan moeten nog verder uitgewerkt worden. De eigenlijke Rode Neuzen Dag vindt plaats op vrijdag 29 november, dan voorzien we ook een slotmoment op onze school. Maar onze acties zullen op die dag niet stoppen.”

Rusthoek

Juf Danielle Braem: “De centen die we via onze acties inzamelen gaan we integraal gebruiken om onze 150 kinderen van het kleuter- en het lager onderwijs extra te plezieren. We denken aan buitenspelmateriaal, het inrichten van een rusthoek, één of ander speeltuig voor op de speelplaats, enz…”

De erkende Rode Neuzen Scholen mogen de verdiende centen van eigen acties, gebruiken voor aankopen en aanpassingen van speelplaats en lokalen die het welbevinden bevorderen. Alle andere deelnemers schenken de centen aan het Rode Neuzen Fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Die zorgt er als onafhankelijke instelling voor dat het geld terechtkomt bij scholen en organisaties die het zullen investeren in het mentaal welzijn van kinderen en jongeren. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier