Wielsbeke krijgt komende vier jaar zes nieuwe speelpleintjes

Ooigem komt volgend jaar als eerste aan de beurt. © NV
Redactie KW

Voor de zomer zocht de gemeente locaties voor drie nieuwe speelpleintjes in Wielsbeke: in elke deelgemeente één. Daarvoor deed ze beroep op haar inwoners. Zij konden hun favoriete locatie indienen. Nu selecteerde de gemeente niet drie, maar zes plaatsen waar speeltuigen zullen komen.

Schepen van jeugd Rachida Abid (CD&V) ging samen met jeugdconsulente Lien Moerman alle voorgestelde locaties bekijken. “Daaruit bleek dat er meerdere plaatsen in de deelgemeentes er baat bij zouden hebben om een speelpleintje te hebben. Daarbij denken we aan locaties die dichtbij een ontmoetingscentrum of sportcafetaria liggen. Vaak zijn de kinderen mee met hun ouders en zouden zij zich kunnen uitleven op een speelplein”, legt ze uit.

De zes locaties zijn verdeeld over de drie deelgemeentes. In Wielsbeke komt er een speelplein in de Bloemenwijk en in de Spaanderstraat. In Sint-Baafs-Vijve wordt de Jasmijnenstraat en sportcentrum Kraaienhof aangedaan. En in Ooigem zullen kinderen zich kunnen uitleven aan OC Leieland of tussen de Beukenlaan en de Wilgenlaan.

“Op die laatste plaats stond vroeger ook al een speelplein, maar dat is helemaal verloederd. Dat willen we geen tweede keer laten gebeuren. Daarom zullen we input vragen van de buurtbewoners: welke speeltuigen willen ze allemaal en hoe kunnen we het indelen? Want ook voor ouders, sporters of bejaarden zou het een toevluchtsoord kunnen zijn met eventueel enkele bankjes en misschien een looppiste”, geeft de schepen aan.

Ooigem is het eerst aan de beurt in 2021. In 2022 en 2023 zal Sint-Baafs-Vijve uitgerust worden. In 2023 en 2024 krijgt Wielsbeke zijn nieuwe speeltuigen.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier