Wevelgem zoekt vrijwilligers voor zomerschool

© belga
Redactie KW

Door het coronavirus viel voor veel kinderen een deel van het schooljaar in het water. Daarom organiseert het gemeentebestuur van Wevelgem tijdens de laatste twee weken van augustus de zomerschool ‘Babbel’, een ideale kans om net voor de start van het nieuwe schooljaar een aantal zaken op te frissen.

Met de zomerschool kunnen kinderen volgens schepen van Onderwijs Geert Breughe op een speelse manier Nederlands leren door veel te ‘babbelen’, kunnen zij het bibliotheek- en cultuuraanbod leren kennen en krijgen ze ook volop de tijd om te sporten en te spelen. De zomerschool is volgens hem vooral bedoeld voor kinderen van het derde kleuter en het eerste en tweede leerjaar die nood hebben aan wat extra oefening in het Nederlands en die ingeschreven zijn in een Wevelgemse school voor het huidige of volgende leerjaar.

“Wij zoeken trouwens nog vrijwilligers voor het initiatief”, geeft de schepen graag mee. “Dit kunnen zowel mensen met een pedagogisch diploma zijn als vrijwilligers zonder pedagogische achtergrond die de kinderen willen opvangen.” (AV)

Meer info op www.wevelgem.be/vrijwilligers-babbel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier