Warm afscheid van secretaresse Marianne én directeur Joost in VBS De Watermolen

Redactie KW

Vrijdag 28 juni was in vbs De Watermolen in Heule geen laatste schooldag als anders. Het afscheid van de sympathieke secretaresse Marianne Deroo, die met pensioen gaat, was al een tijdje gepland, maar dat het tegelijk het afscheid zou worden van directeur Joost Vanneste, is pas de laatste schoolweek bekendgemaakt. Beiden waren erg geliefd en kregen een warm afscheid. Letterlijk en figuurlijk.

De meer dan 400 leerlingen stonden vrijdagmorgen aan weerszijden van de Watermolenwal opgesteld, de hele straat vol, vol ongeduld wachtend op de aankomst van secretaresse Marianne. Ze arriveerde gezeten op een wagen waarop haar bureau – mét telefoon en computer – geïnstalleerd was…

Op school aangekomen werd er gezongen en gedanst. Leerlingen boden haar bloemen aan, van collega’s kreeg ze een dikke knuffel maar ook een reischeque die haar naar haar geliefkoosde bestemmingen Egypte of Gambia zal brengen. Liefst 30 jaar was Marianne Deroo, stijlvol en gedistingeerd, het gezicht van het onthaal en het secretariaat van de school, en tegelijk een luisterend oor. Nooit is ze één dag tegen haar zin komen werken en toen collega Caroline Vandenbussche een woordje sprak, vloeide er dan ook een onvermijdelijk traantje.

Warm afscheid van secretaresse Marianne én directeur Joost in VBS De Watermolen

‘s Middags werd Marianne dan ook nog eens op een receptie begroet door vele oud-leerkrachten en -personeelsleden. Meteen brachten ze ook hulde aan directeur Joost Vanneste die na bijna 14 jaar directeurschap de school verlaat om coördinerend directeur te worden van de scholengroep Heule-Kuurne. Ook hij mocht een reischeque in ontvangst nemen. Daarnaast werd hij verrast met een naambord met daarop ‘t Van-Nestje, een woordspeling op zijn familienaam en voortaan de nieuwe naam van de voormalige pastorie van de Sint-Godelieveparochie die door zijn toedoen in de school werd geïntegreerd.

Marianne Deroo wordt op het secretariaat opgevolgd door Kelly Cannaert. De vacature voor de functie van directeur is pas geopend.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier