Waregems gemeenschapsonderwijs krijgt nieuwbouw

Dirk Vandevelde, Mireille Cleppe, Daniël De Coninck, Ann Pepermans en Seline Libeert van het Waregems gemeenschapsonderwijs op de site waar straks de nieuwbouw komt. © DJW
Redactie KW

Het Waregems gemeenschapsonderwijs bouwt een nieuw complex waar zowel de huidige lagere school als de middenschool zal worden ondergebracht.

Het project, dat van Vlaanderen 7 miljoen euro krijgt plus nog een aan te vragen extra van 5 miljoen euro voor onder andere een vleugel voor een internaat, kan in 2022 af zijn. Minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft in elk geval de nodige kredieten vastgelegd. De nieuwbouw komt op de site van de lagere school Talentensprong in de Nieuwenhuizenstraat. De middenschool op de hoek van Jozef Duthoystraat en de Broekstraat wordt gesloopt en op de gronden kunnen woningen of appartementen worden gebouwd, nadat het gemeenschapsonderwijs die heeft verkocht. De centen van die verkoop zullen een deel van het totale investeringsbedrag voor de nieuwbouw uitmaken. Het concept en het ontwerp van het project worden in Brussel uitgewerkt. Beide scholen samen tellen momenteel een zevenhonderdtal leerlingen.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier