Het festival op kindermaat zet de beleving centraal. Naast heel wat randanimatie is het vooral uitkijken naar wat er zich op het grote podium afspeelt dat de animatoren bouwen. Op dat podium zullen tussen 10 en 17 uur de échte artiesten stralen en krijgen ook de kleine sterren de kans om te schitteren.

Van theater tot goocheltrucs

Speelpleinmascotte Arthur, de vrolijke aap, heet tijdens het Warande Festival alle kinderen tussen de 3 en de 12 jaar welkom in zijn grote snoepfabriek. Doorheen de dag worden de jongens en meisjes ondergedompeld in een wereld vol geuren, kleuren en smaken. Dat gebeurt aan de hand van springkastelen, workshops en optredens. Dankzij het vrij podium krijgen de kinderen de kans om van het sterrendom te proeven. Daarna toont een bende gevestigde waarden hoe het moet. Treden op: het improvisatietheater Bies en de openluchtdiscotheek Klutske. En dan is er nog Mr. Creezy, die met zijn goochelacts de kinderen met verstomming zal slaan. Voor het eerst staan er dus acts geprogrammeerd die niet muzikaal zijn.

De leden van het improvisatietheater Bies zullen niet alleen op het podium verschijnen, maar ook het domein zelf onveilig maken. Ze laten de kinderen de gekste avonturen beleven.

Ook ouders en grootouders welkom

Vanaf 16 uur verwelkomen de animatoren alle ouders, grootouders en genodigden en geven hen de kans om vanuit de zogenoemde ouderbar mee te genieten van het festival en tegelijkertijd te snoepen van een verfrissend drankje. De hoofdanimatoren zijn Katrijn Chys, Sander Van Thomme, Margot Demaiter, Thomas Boone, Chelsea Depoorter en Zoë Dumon. Uiteraard aangevoerd door jeugdconsulent Julie Sap en jeugdanimator Tom Denys.

Vooraf inschrijven om het Warande Festival bij te wonen, is onnodig. Er dient wel wat extra toegangsgeld betaald te worden, maar het voordelige sociaal tarief blijft sowieso mogelijk. De vertrouwde bijdrage voor de speelpleinwerking is 3 euro voor een halve dag en 6 euro voor een volledige dag, een tussendoortje en de verzekering inbegrepen. Tijdens het Warande Festival wordt dat 6 euro voor een halve dag en 9 euro voor een volledige dag.

Info: speelpleinwerking De Warande, 050 21 50 00, jeugddienst@torhout.be, www.jeugdtorhout.be/speelpleinwerking

Het festival op kindermaat zet de beleving centraal. Naast heel wat randanimatie is het vooral uitkijken naar wat er zich op het grote podium afspeelt dat de animatoren bouwen. Op dat podium zullen tussen 10 en 17 uur de échte artiesten stralen en krijgen ook de kleine sterren de kans om te schitteren.Speelpleinmascotte Arthur, de vrolijke aap, heet tijdens het Warande Festival alle kinderen tussen de 3 en de 12 jaar welkom in zijn grote snoepfabriek. Doorheen de dag worden de jongens en meisjes ondergedompeld in een wereld vol geuren, kleuren en smaken. Dat gebeurt aan de hand van springkastelen, workshops en optredens. Dankzij het vrij podium krijgen de kinderen de kans om van het sterrendom te proeven. Daarna toont een bende gevestigde waarden hoe het moet. Treden op: het improvisatietheater Bies en de openluchtdiscotheek Klutske. En dan is er nog Mr. Creezy, die met zijn goochelacts de kinderen met verstomming zal slaan. Voor het eerst staan er dus acts geprogrammeerd die niet muzikaal zijn.De leden van het improvisatietheater Bies zullen niet alleen op het podium verschijnen, maar ook het domein zelf onveilig maken. Ze laten de kinderen de gekste avonturen beleven.Vanaf 16 uur verwelkomen de animatoren alle ouders, grootouders en genodigden en geven hen de kans om vanuit de zogenoemde ouderbar mee te genieten van het festival en tegelijkertijd te snoepen van een verfrissend drankje. De hoofdanimatoren zijn Katrijn Chys, Sander Van Thomme, Margot Demaiter, Thomas Boone, Chelsea Depoorter en Zoë Dumon. Uiteraard aangevoerd door jeugdconsulent Julie Sap en jeugdanimator Tom Denys.Vooraf inschrijven om het Warande Festival bij te wonen, is onnodig. Er dient wel wat extra toegangsgeld betaald te worden, maar het voordelige sociaal tarief blijft sowieso mogelijk. De vertrouwde bijdrage voor de speelpleinwerking is 3 euro voor een halve dag en 6 euro voor een volledige dag, een tussendoortje en de verzekering inbegrepen. Tijdens het Warande Festival wordt dat 6 euro voor een halve dag en 9 euro voor een volledige dag.Info: speelpleinwerking De Warande, 050 21 50 00, jeugddienst@torhout.be, www.jeugdtorhout.be/speelpleinwerking