VTI Veurne primus op First Lego League in Kortrijk

Redactie KW

Leerlingen van 2IW van het VTI Veurne namen zondag deel aan de First Lego League in Kortrijk. Met hun team ‘Appartewijk’ sleepten de eerste plaats in de wacht en stoten zo door naar de Beneluxfinale in Breda.

Het thema van de First Lego League dit jaar was ‘City Shapers’. De leerlingen moesten een robot bouwen, deze presenteren aan een jury en hem op school programmeren zodat hij zo veel mogelijk missies kon uitvoeren in 2,5 minuten. Voorts moesten ze een project uitwerken waarbij ze zelf moesten nadenken hoe ze de steden en hun omgeving in de toekomst zien.

“De leerlingen die onze school vertegenwoordigden waren Mathijs, Kyan, Yannick, Stan, Milan, Lars en Ferre uit 2IW”, luidt het bij het VTI Veurne. “Ze deden mee onder de naam ‘Appartewijk’, verwijzend naar hun project.”

Het Veurnse team sleepte de beker voor beste robotprestatie in de wacht en gaf daarmee de andere 39 deelnemende teams het nakijken. Daarbovenop behaalden ze ook de eerste plaats algemeen en mogen ze op zaterdag 25 januari 2020 deelnemen aan de Beneluxfinale in Breda.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier