Vrije basisschool Sint-Eloois Vijve en Tiegemse buitenschool De Bergop in rouw

© IVD
Redactie KW

In de vrije basisschool in Sint-Eloois-Vijve gingen alle leerkrachten woensdagmorgen aan het werk… gekleed in het zwart. Net zoals de elf leerkrachten en de leerlingen van buitenschool De Bergop in Tiegem.

In de vrije basisschool in Sint-Eloois-Vijve gingen alle leerkrachten woensdagmorgen aan het werk.

Aan de schoolpoort hielden ze voor het begin van de lessen echter een ludieke actie omdat er toch wel actie nodig is voor “goed onderwijs“. Ze hadden zich daarvoor allemaal in het zwart uitgedost.

Massaal in zwart naar school

De leerkrachten van de school in Tiegem staken niet omdat ze de ouders niet willen opzadelen met een opvangprobleem. Maar toch willen ze met hun rouwkledij duidelijk maken dat ook zij niet tevreden zijn. “We hebben aan de kinderen uitgelegd wat De kinderen werden ook opgeroepen om in het zwart gekleed naar de school te komen. En dat hebben ze ook massaal gedaan. Want we hebben ook aan de kinderen uitgelegd waarom we dit doen. Ik vrees dat de minister van Onderwijs, Hilde Crevits, in deze periode voor de verkiezingen er niet veel meer aan kan doen. Hopelijk zal de volgende vragen onze vragen beantwoorden. Vooral het M-decreet is een doren in het oog, we hebben handen tekort. En kunnen dus de nodige zorg niet meer aanbieden aan de kinderen”, vertelt Ella Martens (25), juf in het tweede leerjaar.

Vrije basisschool Sint-Eloois Vijve en Tiegemse buitenschool De Bergop in rouw
© XC

(IVD/XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier