Vrije Basisschool Klerken barst uit haar voegen

Onafhankelijk raadslid Aagje Van Maerrem kaartte het plaatsgebrek in de Vrije Basisschool van Klerken aan. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Tijdens de gemeenteraad in Houthulst dinsdagavond kaartte onafhankelijk raadslid Aagje Van Maerrem het plaatsgebrek in de Vrije Basisschool van Klerken aan.

“Het kan snel veranderen”, zei Aagje Van Maerrem (onafhankelijke) in haar tussenkomst. “Enkele jaren geleden was er nog de vrees voor het voortbestaan van de Vrije Basisschool wegens een tekort aan leerlingen, nu blijkt dat de school ieder jaar meer leerlingen krijgt en uit haar voegen dreigt te barsten. Er is dringend nood aan extra lokalen. De lokalen op de zolder, waar nu een aantal verenigingen gehuisvest zijn, zijn aan dit probleem tegemoet kunnen komen. We stellen dan ook voor om met de verenigingen en de school rond de tafel te zitten.”

School groeit al een tijdje

Burgemeester Ann Vansteenkiste (CD&V) bevestigde het probleem. “Ik ben daarvan ook op de hoogte gebracht door de directeur”, repliceerde Vansteenkiste. “De school is al een tijdje aan het groeien. De gemeente heeft ook al enkele keren in de bres gesprongen. Toen de school weg moest uit Maria ter Engelen hebben wij het Heuveltje gekocht om aan het plaatsgebrek tegemoet te komen. Er werd ook al een lokaal van de buitenschoolse kinderopvang ter beschikking gesteld. Ook de speelplaats van de school werd uitgebreid met een deel van de speelplaats van de buitenschoolse kinderopvang.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier