Voortuin Onze Lieve Vrouwecollege Assebroek wordt groen park voor leerlingen én buurtbewoners

De werken starten van zodra de nieuwe ramen klaar zijn. "Ideaal is het najaar van 2020." © SR
Redactie KW

De voortuin van het Onze Lieve Vrouwecollege in de Collegestraat in Assebroek zal aangepakt worden. Het moet een mooi groen park worden die buiten de schooluren toegankelijk is voor de buurt. Het ontwerp werd maandagavond toegelicht op school. Zowel leerlingen als leerkrachten kregen inspraak.

De school heeft nog heel wat werken op stapel staan voor de komende jaren maar eerst worden de ramen vernieuwd van de administratieve kant van de school, waar nu de scholengroep Karel de Goede haar kantoren. Van zodra die werken voorbij zijn, kan de voortuin van de school aangepakt worden. De school werkte hiervoor samen met de stad Brugge, die gepleit heeft om het park open te stellen voor de buurt.

“Maandag mochten we de omwonenden ontvangen op onze school”, vertelt adjunct directeur Michiel Van Den Berghe. “Hun grootste bekommering was het wegvallen van de parkeerplaatsen waardoor de parkeerdruk in de Collegestraat toeneemt. Wij hebben hen echter kunnen geruststellen dat er 25 parkeerplaatsen in de groenstroken behouden blijven.”

“Wij willen er gewoon een groen en aangenaam park van maken waarbij de afsluiting in beton verdwijnt en plaats moet maken voor groen met extra bomen en struiken. Het zal een mooi groen park worden met veel ruimte voor ontspanning. Wij denken daarbij aan een pingpongtafel, fitnesstoestellen, een amfitheater dat dienst kan doen als openluchtklas, een bijenhotel en leerstation, een relaxgedeelte met hangmatten en een schaakbord met grote pionnen.”

De werken starten van zodra de nieuwe ramen klaar zijn. “Ideaal is het najaar van 2020. Het groene park zal over de middag door de leerlingen van de school kunnen gebruikt worden maar ook in het weekend door kinderen en omwonende gezinnen. De poort van de school verdwijnt maar er komen wel paaltjes om te voorkomen dat er tijdens het weekend mensen het schooldomein kunnen oprijden”, aldus nog Van Den Berghe. In een latere fase wil de school ook nog de speelplaatsen aanpakken. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier