Voetbalwedstrijd en frietenbak voor CVO 3 Hofsteden en OKAN Menen

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Op donderdag 15 november 2018 sloegen CVO 3 Hofsteden en Grenslandscholen de handen in elkaar. De anderstaligen die Nederlands studeren aan het CVO in Menen gingen op bezoek bij hun jonge collega-studenten van OKAN Menen aan het Vander Merschplein. Ze namen het tegen elkaar op in een sportieve voetbalwedstrijd.

Anderstalige nieuwkomers in ons land komen over het algemeen in twee types onderwijs terecht om de Nederlandse taal te leren. Kinderen jonger dan 18 jaar gaan naar een Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers (OKAN). Volwassenen ouder dan 18 jaar gaan naar een CVO of CBE. Daar leren ze ‘Nederlands als tweede taal’ (NT2) per niveau”, zegt leerkracht NT2 CVO 3 Hofsteden Arne Joye.

De veteranen speelden dus tegen de energieke tieners. Terwijl de sportievelingen het beste van zichzelf gaven op het voetbalveld, legden de keukenprinsen en -prinsessen zich toe op het bereiden van frietjes met mayonaise. “Met deze activiteit willen we de link tussen onze scholen sterker maken. Daarnaast is het de uitgelezen kans om nieuwe mensen te leren kennen, Nederlandse te oefenen en zich bovenal eens goed te amuseren”, besluit Arne.

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier