Voetbalkooi is aanwinst voor Guldensporencollege

De schooldirectie is erg blij met wat het oudercomité allemaal doet. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Bij de aanvang van de eerste coronaveilige bijeenkomst van het oudercomité werd de nieuwe voetbalkooi op de speelplaats van het Guldensporencollege Harelbeke in gebruik genomen.

De nieuwe voetbalkooi kwam er met medewerking en sponsoring van het oudercomité, onder impuls van voorzitter Vicky Coucke en gangmaker Frédérique Devos.

Vorig jaar opperden zij het idee om een voetbalkooi te bouwen op de speelplaats van de jongste leerlingen. “Zo kunnen onze leerlingen een balletje trappen zonder de andere leerlingen te hinderen“, aldus Vicky en Frédérique.

Gusco’s talenten

“Het is een heel mooie aanwinst voor onze school. Als ons oudercomité samen met de school iets voor onze leerlingen kan organiseren is het er altijd graag bij”, zegt directeur directeur Bart Hanssens.

“Wij zijn blij met het oudercomité. Zo kunnen we regelmatig op ouders rekenen. Elk jaar organiseren ze ‘Gusco’s talenten’ waar leerlingen hun kunnen tonen op muzikaal of ander gebied, en De Soirée, een leerlingenfuif.”

“Daarnaast zetten ze acties op het getouw zodat er centen zijn voor de aankoop van didactisch materiaal, spelmateriaal of een cadeautje als de Sint in het land is. Ze dragen ook hun steentje bij op infodagen. Het is belangrijk dat we als school goed contact hebben met ouders. Daarvoor zijn wij hen heel dankbaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier