De stoffen bandjes zijn een primeur in het Vlaamse jeugdhuizencircuit en worden op vrijdag 8 februari om 16u uitgedeeld in het jeugdhuis. Wie er op dat moment geen kan bemachtigen, is nadien welkom tijdens de openingsuren om er eentje te vragen aan de bar zolang de voorraad strekt, mits bewijs van leeftijd.

Voorzitter Lukas Naessens: "We willen onze leden en bezoekers hiermee de kans geven om de positieve vibes van hun favoriete ontmoetingsplek zichtbaar te maken in de hele regio. We komen ook tegemoet aan de vraag van de federale overheidsdienst volksgezondheid voor een sluitende leeftijdscontrole op alcoholconsumptie tijdens de gewone bar-avonden. Wie nog geen zestien is krijgt immers geen bandje en kan dus nog geen alcohol bestellen."

Het bandjessysteem komt er na overleg met de Vlaamse jeugdhuisoepel Formaat, wellicht volgen vele andere jeugdhuizen binnenkort het voorbeeld. Ook in de Waregemse en Kortrijkse uitgaansbuurt werden voor bepaalde evenementen al bandjes ingevoerd.

De stoffen bandjes zijn een primeur in het Vlaamse jeugdhuizencircuit en worden op vrijdag 8 februari om 16u uitgedeeld in het jeugdhuis. Wie er op dat moment geen kan bemachtigen, is nadien welkom tijdens de openingsuren om er eentje te vragen aan de bar zolang de voorraad strekt, mits bewijs van leeftijd.Voorzitter Lukas Naessens: "We willen onze leden en bezoekers hiermee de kans geven om de positieve vibes van hun favoriete ontmoetingsplek zichtbaar te maken in de hele regio. We komen ook tegemoet aan de vraag van de federale overheidsdienst volksgezondheid voor een sluitende leeftijdscontrole op alcoholconsumptie tijdens de gewone bar-avonden. Wie nog geen zestien is krijgt immers geen bandje en kan dus nog geen alcohol bestellen." Het bandjessysteem komt er na overleg met de Vlaamse jeugdhuisoepel Formaat, wellicht volgen vele andere jeugdhuizen binnenkort het voorbeeld. Ook in de Waregemse en Kortrijkse uitgaansbuurt werden voor bepaalde evenementen al bandjes ingevoerd.