Vlaamse Dienst Speelpleinwerk organiseert extra cursus animator in Middelkerke

© LC
Redactie KW

In samenwerking met de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, kortweg VDS wordt in Middelkerke een extra cursus animator georganiseerd. Jongeren vanaf 15 jaar kunnen hieraan deelnemen en worden wegwijs gemaakt in het aanleren van nieuwe spelletjes en het voorbereiden van activiteiten.

Er wordt ook aandacht besteed aan een speelse maar verantwoordelijke houding van het kind. De deelnameprijs voor het volgen van dergelijke cursus bedraagt 210 euro, maar de gemeente Middelkerke past dit bij en zodoende is de cursus voor jongeren uit Middelkerke gratis. Het aantal plaatsen is wel beperkt en na de cursus krijgen de deelnemers die de stage succesvol hebben beëindigd het attest van animator in jeugdwerk.

De cursus start met een kennismakingsdag op zaterdag 4 juli van 10 tot 17 uur en gaat daarna door van maandag 13 tot en met zaterdag 18 juli, telkens van 9 tot 18 uur. De cursus gaat door in de Gemeenteschool ‘t Lombartje in Lombardsijde. Wie wil deelnemen kan contact opnemen met Sam Ecker via het nummer 0485/ 73 43 92.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier