Vives zet nieuwe academiejaar in

V.l.n.r.: algemeen directeur Vives Joris Hindryckx, minister Hilde Crevits, Herman Vanlerberge, voorzitter raad van bestuur Vives en zijn opvolger vanaf 1 oktober Lieven Danneels.
Redactie KW

Woensdag opende Hogeschool Vives het nieuwe academiejaar in Kasteel ‘t Hooghe. Dit gebeurde in aanwezigheid van de Vlaamse viceminister-presidenten Hilde Crevits en Ben Weyts. Er zijn enkele richtingen met een opmerkelijke stijging in het aantal inschrijvingen.

Vives is met voorsprong marktleider in Vlaanderen met 2500 studenten in 36 bachelor-afstudeerrichtingen. Er zijn enkele richtingen met een opmerkelijke stijging in het aantal inschrijvingen.

Psychologie populair

“In het studiegebied sociaal-agogisch werk nemen de inschrijvingen voor afstandsonderwijs toe met meer dan 50 procent”, zegt algemeen directeur Joris Hindryckx. “Bij toegepaste psychologie noteren we een stijging van 75 procent. De inschrijvingen voor sociaal werk zijn verdubbeld. In dagonderwijs stijgt toegepaste psychologie met een derde. Uit die cijfers blijkt dat het thema van het psychosociaal welbevinden blijft raken. Jongeren hebben interesse voor wat er in de samenleving leeft. De stijgende trend die vorig jaar is ingezet zet zich door.”

“In de technologie-opleidingen zijn de stijgende trends te zien in elektronica, ICT en zorgtechnologie. Ongetwijfeld zien we hier al de impact van de toenemende digitalisering en de coronaperiode”, verklaart Hindryckx.

“Ode aan leerlingen en docenten”

Ook opleidingen in het domein van mobiliteit groeien. Denk maar aan luchtvaart en drones, autotechnologie en voertuigtechnieken. Daarnaast zitten ook opleidingen over energietransitie in de lift, bijvoorbeeld de bachelor energietechnologie en de graduaatsopleiding HVAC (heating, ventilation en airconditioning, nvdr.).

“De vrijwillige inzet van vele studenten die de school ondersteunen tijdens de coronaperiode is een voorbeeld van studenten die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. De rol van onze hogeschool is niet te ontkennen. Er moet ook de mogelijkheid zijn om met een docent te kunnen praten, face-to-face en niet via afstandsonderwijs. De rol van een docent zal nooit wegvallen. Daar blijven we op toekijken. Daarom wil ik een ode brengen aan al onze leerlingen en alle docenten die het in deze coronaperiode toch maar gedaan hebben.”

(Peter Van Herzeele/foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier