Vives werkt samen met Barco voor klassen van de toekomst

V.l.n.r.: Frank Devos (coördinator examencentrum onderwijs op afstand), algemeen directeur Joris Hindryckx, Hilde Grobben (opleidingshoofd educatieve bachelor lager onderwijs), Noël Selis (studiegebieddirecteur Onderwijs), Lieven Vandebuerie. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Hogeschool VIVES pakt in de nieuwe Kortrijkse campus voor het studiegebied onderwijs uit met een primeur. Een aantal lokalen is immers uitgerust met opnameapparatuur zodat je in real-time elders de les kan mee volgen. Op die manier biedt VIVES de mogelijkheid aan om zowel ‘on campus’ als van thuis uit actief te participeren aan het lesgebeuren.

Twee ‘classrooms of the future’ zijn uitgerust met innovatieve onderwijstechnologie van Barco. Daarmee kunnen studenten de les volgen vanuit een ander lokaal of van thuis. Ze kunnen praten met de docent die ze ook zien en omgekeerd. Ook externe beelden kunnen binnengehaald worden en verdeeld worden via dit net. “Vives is de eerste lerarenopleiding in Vlaanderen die, in nauwe samenwerking met Barco, onderzoek zal verrichten naar de toepassingsmodaliteiten van ‘weConnect’ en ‘wePresent’ technologie voor virtueel en samenwerkend leren in de opleiding voor leraars en in het basisonderwijs”, zegt Noël Selis, studiegebieddirecteur Onderwijs. Barco zal dit project drie jaar lang opvolgen.

Vives is met 2.500 studenten marktleider in Vlaanderen op het vlak van bacheloropleidingen op afstand. “Met de nieuwe campus trekt Vives de innoverende lijn van de Tieltse lerarenopleiding door. Het Tieltse docententeam, dat mee naar Vives campus Kortrijk verhuisde, was de pionier voor nieuwe leertrajecten zoals afstandsonderwijs en werkplekleren. Met dezelfde passie en toekomstgerichtheid staat het docententeam nu voor de studenten klaar in Kortrijk”, aldus algemeen directeur Joris Hindryckx.

Momenteel zijn er 1.335 studenten ingeschreven in de lerarenopleiding in Kortrijk. Op die manier wil VIVES voor de drie trajecten, met name de dagopleiding, werkplekleren en afstandsonderwijs die in Kortrijk worden aangeboden, de mogelijkheid bieden om zowel ‘on campus’ als van thuis uit actief te participeren aan het lesgebeuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier