Vives opent nieuwe campus in Oostende

© GLO
Redactie KW

In het vroegere sorteercentrum van BPost in de wijk Hazegras heeft hogeschool Vives zopas een nieuwe campus geopend. De bacheloropleiding bouw is er al verhuisd, in september start een gloednieuwe graduaatsopleiding hernieuwe energiesystemen.

Voor veel Oostendenaars is het een vertrouwd gebouw. Aan de Lijndraaiersstraat was vroeger het sorteercentrum van Bpost gevestigd. Vandaag vind je er de gloednieuwe campus Oostende Station. De campus telt twee bouwlagen. De hoofdingang en het onthaal bevinden zich aan de kant van de Lijndraaierstraat, de studenteningang aan de kant station. “Op het gelijkvloers bevinden zich vier aula’s/leslokalen. Verder zijn er labo’s bouwfysica, bouwmaterialen (met klimakamer) en grondmechanica, net als een buitenlabo beton en een opslagruimte voor bouwmaterialen. En verder twee stille werkruimtes voor studenten met onder andere een pingpongtafel“, klinkt het.

Op de eerste verdieping vind je het ‘Bread Pitt’-restaurant, waar de studenten ook takeaway kunnen halen. “Verder zijn hier ook een vergaderzaal, open landschapsbureau en drie leslokalen.” Volledig nieuw is de graduaatsopleiding hernieuwbare energiesystemen, die vanaf september zal gegeven worden op de campus. “Het gaat om een praktijkgerichte technische opleiding voor mensen die geïnteresseerd zijn in hernieuwbare energie en willen proeven van alle mogelijkheden die duurzame energiebronnen als zon, wind, water, aarde en biomassa kunnen bieden.”

Naast de campus komt een nieuwbouw dat momenteel nog volop in opbouw is. Hier komt een studentenhome met een vijftigtal kamers. Dit zal klaar zijn tegen september van volgend jaar.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier