Op 2 september, de tweede dag van het schooljaar, werd een positieve coronatest afgenomen bij een leerlinge van een vierdejaarsklas in Rhizo Lyceum O.L.V van Vlaanderen. "We hadden het zo snel nog niet verwacht", luidt het bij Nancy Dedeurwaerder, directeur van Rhizo. "We dachten toch een week of vier ver te geraken in het schooljaar. Dan zou de impact van de opening van de scholen duidelijk worden. Nu gaat dit niet over een impact van de opening van de scholen, maar nog over een impact van de grote vakantie die gevolgen heeft voor de school."

Correct gehandeld

"De ouders van de leerlinge in kwestie hebben correct gehandeld en haar niet meer naar school laten komen woensdag. Toen we over de positieve test hoorden, werd er overleg gepleegd met het CLB. Het contactonderzoek schiet dan onmiddellijk in gang en aangezien de leerlinge dinsdag op school geweest was, was er met de klasgenoten contact geweest. Woensdagavond laat hadden we nog contact met het CLB. We zijn hen dankbaar dat ze nog tot 's avonds laat beschikbaar blijven. Het CLB besloot om de klas tot 16 september in quarantaine te plaatsen. De leerlingen van de klas worden allemaal gevraagd om zich te laten testen.

Er wordt voor die klas meteen geschakeld naar online onderwijs, wat voor de leerkrachten wel een aanpassing is. Voor deze klas geven ze hun lessen digitaal en voor andere klassen geven ze gewoon les op school. Gelukkig schrikt niemand meer van online lesgeven.

Op 2 september, de tweede dag van het schooljaar, werd een positieve coronatest afgenomen bij een leerlinge van een vierdejaarsklas in Rhizo Lyceum O.L.V van Vlaanderen. "We hadden het zo snel nog niet verwacht", luidt het bij Nancy Dedeurwaerder, directeur van Rhizo. "We dachten toch een week of vier ver te geraken in het schooljaar. Dan zou de impact van de opening van de scholen duidelijk worden. Nu gaat dit niet over een impact van de opening van de scholen, maar nog over een impact van de grote vakantie die gevolgen heeft voor de school.""De ouders van de leerlinge in kwestie hebben correct gehandeld en haar niet meer naar school laten komen woensdag. Toen we over de positieve test hoorden, werd er overleg gepleegd met het CLB. Het contactonderzoek schiet dan onmiddellijk in gang en aangezien de leerlinge dinsdag op school geweest was, was er met de klasgenoten contact geweest. Woensdagavond laat hadden we nog contact met het CLB. We zijn hen dankbaar dat ze nog tot 's avonds laat beschikbaar blijven. Het CLB besloot om de klas tot 16 september in quarantaine te plaatsen. De leerlingen van de klas worden allemaal gevraagd om zich te laten testen.Er wordt voor die klas meteen geschakeld naar online onderwijs, wat voor de leerkrachten wel een aanpassing is. Voor deze klas geven ze hun lessen digitaal en voor andere klassen geven ze gewoon les op school. Gelukkig schrikt niemand meer van online lesgeven.