Vier Brugse boekhandels verwelkomen Rikki het konijntje

Redactie KW

Zaterdag liet Rikki het konijn uit de onverminderd populaire prentenboeken van Guido Van Genechten, een heleboel kinderhartjes sneller kloppen. Vier boekenwinkels in de binnenstad sloegen de handen in elkaar en bedachten een Rikki-dag voor de kleinsten. En het konijn kwam zelf alles in goede banen leiden!

Een Rikki-wandelparcours bracht Brugse kleuters en hun ouders langs vier boekenwinkels. Nadat je in de Brugse Boekhandel aan de Dijver je eigen Rikki-oortjes had gemaakt kon je naar Standaard Boekhandel in de Steenstraat. Daar knutselde je een bedje, goed voor Rikki’s middagdutje. Als een echte speurneus ging je op zoek naar Rikki-knuffels die zich verborgen in Boekhandel De Reyghere op de Markt. Je kon met Rikki touwtjespringen en hinkelen in de Sint-Amandsstraat, waar ze in Clavis Conceptwinkel verhaaltjes vertelden over het konijntje.

Het was die laatste winkel die op het idee kwam om de Brugse kleuters te verwennen met een Rikki-dag. “Het leek ons leuk om daar ook andere boekwinkels bij te betrekken”, vertelt Els Linskens van Clavis. In de meewerkende winkels is men positief over het project. “Ook wij vinden het een gelegenheid om onze kinderboeken onder de aandacht te brengen.”, klinkt het bij Boekhandel De Reyghere, “Misschien is dat wel voor herhaling vatbaar!”

Vier Brugse boekhandels verwelkomen Rikki het konijntje

Over Rikki, die zich met zijn ene, slappe oortje onderscheidt van zijn mede-konijntjes, bedacht Guido Van Genechten twintig jaar geleden het eerste van wat een hele reeks prentenboeken zou worden. Die meermaals bekroonde werkjes worden inmiddels uitgegeven in dertig landen.

En Rikki is een begrip in kleutermiddens. “Onze Mats en Stan kennen Rikki uit de eerste kleuterklas”, horen wij van mama Kitty Debusscher die met haar vierjarige tweeling langs komt. “Bij elk onderwerp dat aan bod kwam speelde Rikki een verduidelijkende rol. Ging het over licht en donker? Rikki beleefde een avontuur dat daarmee verband hield!”

Vier Brugse boekhandels verwelkomen Rikki het konijntje

Wanneer het konijn zelf zijn ronde doet langs de boekenwinkels, blijkt hoe geliefd hij is. Terwijl een peutertje eerst afwachtend in de buurt van mama en papa blijft, gaat grote zus vol overgave voor een knuffel van het witte konijn.

(PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier