VIDEO – Ook West-Vlaamse studenten maken radio op MNM

Jonas Lips, Elien Dumon, Maaike Tijssens, Charlotte Munters en Peter Decroubele in de MNM-studio. © XC
Xander Cottens
Xander Cottens Videojournalist

Studenten van zes hogescholen krijgen dezer dagen de kans om twee avonden radio te maken. Op die manier wil VRT-jongerenzender MNM de studenten uit radio- of journalistieke opleidingen kennis laten maken met het medium. Donderdag 7 februari was het de beurt aan enkele studenten journalistiek van de Arteveldehogeschool uit Gent. Zij maakten een programma gewijd aan ‘geluk’.

Ze waren met acht studenten waarvan de helft uit West-Vlaanderen, onder begeleiding van presentatrice Evelyn De Backer hebben ze een volledig programma in elkaar gestoken. De show werd gepresenteerd door Joris Malfroot met aan het mengpaneel Evelyn. Achter de schermen was de bedrijvigheid misschien net iets groter want met z’n zevenen moest de redactie-voor-één-dag de telefoontjes regelen en de sociale media up-to-date houden. Ondanks het feit dat de hogeschool in hartje Oost-Vlaanderen gevestigd is, zitten er heel wat West-Vlamingen in de ploeg. En daar zijn ze best trots op, docent journalistiek en radiojournalist aan de VRT Peter Decroubele vertelt: “Het is geestig met al die West-Vlamingen, we verstaan elkaar. Ondertussen besmetten we ook zo de niet West-Vlamingen. Zonder dat ze het doorhebben.”

(Lees verder onder de video.)

https://www.youtube.com/watch?v=_gNIECOBwPc

MNM organiseert de Student Late Night ondertussen al voor de zesde keer. Op die manier willen ze talent een kans geven op de nationale radio. Rino Ver Eecke, nethoofd van MNM vertelt: “Jong talent is heel belangrijk voor MNM. Als radiomerk willen we volop meevoelen in de leefwereld van jongeren. En daarom maken we MNM met de input van jonge radiomakers die tijdens Student Late Night kunnen laten zien wat zij al kunnen.”

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier