Cloë Neirynck (20) uit Tiegem is voor het zesde jaar aan de slag bij de speelpleinwerking in Anzegem. "Mijn taak als animator start telkens met de voorbereiding 's morgens. Over de middag gaan we met de kinderen eten en daarna komen de kleuters langs. Tijdens de activiteiten zelf loop ik vaak van groepje naar groepje. De ene keer met water, dan weer met zonnecrème. Een must in deze verhitte dagen", lacht Cloë.

Aan de slag tijdens de vakantie

"Werken in de zomerperiode vind ik echt niet erg. Dit jaar hebben we voorlopig veel geluk met de weersomstandigheden. Die broeierige temperaturen hebben geen impact op de kinderen, nee. Ze zijn sowieso al erg actief en zo kunnen we met ons animatorenteam ook veel activiteiten aanbieden. Er is voor elk wat wils."

Ik was zelf nooit lid van een speelpleinwerking. Ergens vind ik dat wel een gemis

Cloë was zelf nooit lid van een speelpleinwerking. "Ik startte meteen als animator. Ergens vind ik dat wel een gemis, want in deze omstandigheden leer je samenspelen en samenleven op jonge leeftijd", klinkt het.

Verkleedkledij bij de vleet

"De animatoren proberen altijd volgens een bepaald thema te werken, dat we dan inkleden. We hebben hier flink wat verkleedkledij. In deze warme zomermaanden is het vaak erg zweten in die kostuums (lacht). Voor de animatoren zijn die personages mooi meegenomen, want kinderen appreciëren het dubbel zo hard als we ons verkleden voor een toneeltje of een spel. Dankbaarheid is hun respons en dat maakt onze speelpleinwerking hartverwarmend", aldus Cloë.

Merkt Cloë veranderingen bij kinderen door de jaren heen? "Sommige van onze gasten zien we opgroeien van het kleuter- naar het lager onderwijs, de tijd staat niet stil natuurlijk. Sommige kinderen hebben tegenwoordig hun eigen gsm, maar op het speelplein hebben we liever dat ze die thuislaten. Ook hypes als fidget spinners proberen we achterwege te laten om problemen te vermijden."

"Een van de mooiste eigenschappen als animator is dat je jongeren waarden kan meegeven. Kinderen zijn de toekomst van morgen en iedereen is ooit jong geweest", knipoogt Cloë Neirynck tot slot.

Cloë Neirynck (20) uit Tiegem is voor het zesde jaar aan de slag bij de speelpleinwerking in Anzegem. "Mijn taak als animator start telkens met de voorbereiding 's morgens. Over de middag gaan we met de kinderen eten en daarna komen de kleuters langs. Tijdens de activiteiten zelf loop ik vaak van groepje naar groepje. De ene keer met water, dan weer met zonnecrème. Een must in deze verhitte dagen", lacht Cloë."Werken in de zomerperiode vind ik echt niet erg. Dit jaar hebben we voorlopig veel geluk met de weersomstandigheden. Die broeierige temperaturen hebben geen impact op de kinderen, nee. Ze zijn sowieso al erg actief en zo kunnen we met ons animatorenteam ook veel activiteiten aanbieden. Er is voor elk wat wils."Cloë was zelf nooit lid van een speelpleinwerking. "Ik startte meteen als animator. Ergens vind ik dat wel een gemis, want in deze omstandigheden leer je samenspelen en samenleven op jonge leeftijd", klinkt het."De animatoren proberen altijd volgens een bepaald thema te werken, dat we dan inkleden. We hebben hier flink wat verkleedkledij. In deze warme zomermaanden is het vaak erg zweten in die kostuums (lacht). Voor de animatoren zijn die personages mooi meegenomen, want kinderen appreciëren het dubbel zo hard als we ons verkleden voor een toneeltje of een spel. Dankbaarheid is hun respons en dat maakt onze speelpleinwerking hartverwarmend", aldus Cloë.Merkt Cloë veranderingen bij kinderen door de jaren heen? "Sommige van onze gasten zien we opgroeien van het kleuter- naar het lager onderwijs, de tijd staat niet stil natuurlijk. Sommige kinderen hebben tegenwoordig hun eigen gsm, maar op het speelplein hebben we liever dat ze die thuislaten. Ook hypes als fidget spinners proberen we achterwege te laten om problemen te vermijden.""Een van de mooiste eigenschappen als animator is dat je jongeren waarden kan meegeven. Kinderen zijn de toekomst van morgen en iedereen is ooit jong geweest", knipoogt Cloë Neirynck tot slot.