Vernieuwende herstructureringsplannen voor basisscholen Immaculata-intituut De Panne

Het Immaculata-Instituut aan de Ernest d'Arripelaan. © MVQ
Redactie KW

Het schoolbestuur van de vzw Immaculata-instituut De Panne heeft grootse plannen om de basisscholen te herstructureren.

Het gaat om de basisschool Immaculata met de vestigingen in de Ernest d’Arripelaan, Meeuwenlaan en Noorddreef in De Panne en om de basisschool Sint-Pieter met de vestigingen in de Duinenstraat en de Kloosterweg in Adinkerke.

Vincent Deconinck, voorzitter schoolbestuur Immaculata De Panne: “Het schoolbestuur heeft voor de komende jaren een vernieuwingsproject uitgewerkt met als objectief het vrij onderwijs in De Panne nog beter, actueler en op maat van elk kind aan te bieden. Hiervoor zal de inrichting van het onderwijsaanbod in De Panne hertekend worden. Het kleuteronderwijs zal worden gecentraliseerd in de Sint-Pietersschool in de Duinenstraat en het lager onderwijs in de basisschool Immaculata in de Ernest d’Arripelaan.”

Twee vestigingen sluiten

“We zullen de beide sites uitrusten met nieuwe moderne klassen en voorzieningen. De bouwdossiers worden eerstdaags opgestart. Dit betekent dat in de nabije toekomst twee vestigingen zullen sluiten, namelijk het Marktschooltje en het Oosthoekschooltje. Beide sites krijgen een nieuwe bestemming. Het aanbod in de Sint-Pieterschool, afdeling Kloosterweg in Adinkerke blijft ongewijzigd.”

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier