Vernieuwd Park ter Walle in Menen kost 1 miljoen euro

© WO
Redactie KW

De speelpleinwerking is ondergebracht in het nieuwe Park ter Walle. “Het is nog niet de officiële opening van het totaal vernieuwde Park Ter Walle maar toch wilden we iedereen laten kennismaken. De speelpleinwerking waaraan 170 kinderen voor zijn ingeschreven kunnen er al meteen terecht”, vertelt burgemeester Eddy Lust. Het totale prijskaartje bedraagt 1 miljoen euro.

Burgemeester Lust: “We hopen dat deze mooie site op eerbied van de gebruikers kan rekenen want helaas, nu al stellen we vast dat er zwerfvuil wordt achtergelaten hoewel er veel vuilbakken zijn. Er is ook al sprake van klein vandalisme, iets wat we erg betreuren.”

“Nadat we in 2017 al een mooie polyvalente zaal lieten optrekken in het Park Ter Walle komt daar nu de volledige vernieuwing van het park bij”, aldus schepen van Patrimonium Renaat Vandenbulcke.

“Het nieuwe stadspark heeft een natuurlijk, monumentaal en actief karakter. Bestaande landschappelijke structuren zoals de Geluwebeek en de oude vestingmuur zijn de fundamenten van het park. De natuurlijke overgangen en hoogteverschillen zijn kenmerkend voor de beekvallei en werden met de aanleg geaccentueerd en weer beleenbaar gemaakt. Ook de waterhuishouding van het park werd aangepakt. Langs de vestingmuren zal men kunnen wandelen langs bloemenvelden en ‘s avonds wordt de vesting aangelicht met lichtspots.”

“Er werden nieuwe parkhellingen gecreëerd, bezaaid met gras en waar zitmogelijkheden zijn en speelzones. Er worden op de randen nieuwe bomen aangeplant, er is meer en geordende parkeerruimte in vergelijking met vroeger. De jeugd kan zich uitleven op speeltoestellen en of op het skatepark en er is een Finse looppiste”, aldus nog schepen Vandenbulcke.

Aan dit unieke stadspark hangt een prijskaartje van om en bij de 1.000.000 euro.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier