Elke klas wordt dus een contactbubbel, ongeacht het aantal leerlingen. Op de speelplaats moeten de contactbubbels maximaal gerespecteerd worden.

Het kleuteronderwijs kan alle leerjaren opnieuw voltijds opstarten vanaf dinsdag 2 juni. De klasgroep wordt de contactbubbel, ook al zijn er meer dan 20 kinderen.

Het lager onderwijs kan alle leerjaren opnieuw opstarten vanaf vrijdag 5 juni.

"Voor het lager onderwijs hebben we 3 schooldagen moeten inleveren", erkent minister Ben Weyts. "Maar eigenlijk winnen we 30 dagen voor alle leerlingen, leerkrachten en ouders in heel Vlaanderen. Want onder deze versoepelde voorwaarden kan de overgrote meerderheid van de scholen volledig heropenen. Het zal nu veilig én doenbaar zijn om opnieuw alle leerlingen terug naar hun vertrouwde klas te halen".

In het secundair onderwijs kunnen vanaf 2 juni het 2de en 4de middelbaar twee dagen per week heropstarten. Het 1ste, 3de en 5de middelbaar zullen in juni nog enkele dagen uitgenodigd worden, met een minimum van één dag.

"Het Vlaams onderwijsveld heeft vorige vrijdag een plan op tafel gelegd en dat heeft veel in gang gezet", besluit Weyts. "Je kan terecht kritiek hebben op het besluitvormingsproces, maar ik ben fier dat Vlaanderen het voortouw genomen heeft. Het eindresultaat is dat scholen open mógen gaan en open kúnnen gaan".

(Belga)

Elke klas wordt dus een contactbubbel, ongeacht het aantal leerlingen. Op de speelplaats moeten de contactbubbels maximaal gerespecteerd worden. Het kleuteronderwijs kan alle leerjaren opnieuw voltijds opstarten vanaf dinsdag 2 juni. De klasgroep wordt de contactbubbel, ook al zijn er meer dan 20 kinderen. Het lager onderwijs kan alle leerjaren opnieuw opstarten vanaf vrijdag 5 juni. "Voor het lager onderwijs hebben we 3 schooldagen moeten inleveren", erkent minister Ben Weyts. "Maar eigenlijk winnen we 30 dagen voor alle leerlingen, leerkrachten en ouders in heel Vlaanderen. Want onder deze versoepelde voorwaarden kan de overgrote meerderheid van de scholen volledig heropenen. Het zal nu veilig én doenbaar zijn om opnieuw alle leerlingen terug naar hun vertrouwde klas te halen". In het secundair onderwijs kunnen vanaf 2 juni het 2de en 4de middelbaar twee dagen per week heropstarten. Het 1ste, 3de en 5de middelbaar zullen in juni nog enkele dagen uitgenodigd worden, met een minimum van één dag."Het Vlaams onderwijsveld heeft vorige vrijdag een plan op tafel gelegd en dat heeft veel in gang gezet", besluit Weyts. "Je kan terecht kritiek hebben op het besluitvormingsproces, maar ik ben fier dat Vlaanderen het voortouw genomen heeft. Het eindresultaat is dat scholen open mógen gaan en open kúnnen gaan". (Belga)