Veel volk voor derde Kindercarroussel in Ruddervoorde

Redactie KW

In het sport- en cultuurcompex Ridefort werd woensdag het project ‘Huis van het Kind Damme Oostkamp Zedelgem’ voor de derde keer georganiseerd.

Met dit project wil de organisatie ouders, grootouders en hun (klein)kinderen samen iets laten doen en hen een mooie tijd doen beleven.

Het Huis van het Kind Damme Oostkamp Zedelgem is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties en actoren die werken rond het kind. Het project wordt ondersteund door het Regionaal Welzijnsplatform Noord-West-Vlaanderen vzw.

Het intergemeentelijke samenwerkingsverband is gestart in 2014. Ondertussen organiseerden ze enkele zeer succesvolle netwerkmomenten en in elke gemeente een kindercarrousel.

“Na de succesedities in 2016 en 2017 is er nu een vervolg en het succes zal nog groter zijn dan de vorige”, aldus medewerker Geert Vercruyce. “Want de opkomst is een pak hoger. Met dit initiatief willen we meer dan enkel de kinderen iets nuttigs aanleren, we willen er de ouders en grootouders ook bij betrekken, zodat ze alles dat ze hier zien ook thuis verder kunnen gebruiken. Daarnaast brengen we ook heel wat ouders samen en versterken we de onderlinge banden van deze ouders.”

Het Huis van het Kind is een virtuele woning , een huis met verschillende kamers en die kunnen ingedeeld worden naar specifieke behoeften. Dit domein hier leende zich uitstekend voor de voorstelling omdat we met de indeling van Ridefort heel wat activiteiten kamers ter beschikking hebben en er ongestoord kan rondgekeken en gewandeld worden tussen de verschillende workshops. In de verschillende lokalen gaan workshops door zoals spelen in het kraamcentrum, schminken van kinderen en muziek op de schoot. Ook de Torhoutse circusschool was aanwezig met een workshop.

(GST)

Meer info www.huisvanhetkinddoz.be

8020

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier