Vbs Rollegem gaat culinaire toer op voor De Warmste Week

De leerlingen van vbs Rollegem zijn klaar om lekkers voor te schotelen. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Twee activiteiten in het kader van De Warmste Week en met een culinaire toets. Dat is het opzet van vbs Rollegem om geld in te zamelen voor ‘De Korf’ en ‘School en Ziek zijn’.

De leerlingen van het zesde leerjaar maakten van hun activiteiten voor De Warmste Week gebruik om zelf een persmoment uit te werken. Ze slaagden hier wonderwel in. De school koos voor twee goede doelen uit de regio die ook te maken hebben met kinderen of jongeren en school. “School en Ziek West-Vlaanderen zorgt met vrijwilligers dat leerlingen geen leerachterstand krijgen als ze ziek zijn door gratis lessen te voorzien voor zieke kinderen. De Korf is een organisatie die begeleidingstrajecten voorziet voor kinderen en jongeren in een eventueel tijdelijke leefsituatie.”

restaurant

De eerste actie van de school is ‘De Warmste Keuken’ waar de school op dinsdag 3 en woensdag 4 december een echt restaurant voor ouders en familie wordt. “Iedereen helpt mee”, vertellen de kinderen van het zesde leerjaar. “Elke klas werkt enkele weken vooraf al rond voeding, restaurant en koken. De peuters en kleuters maken de tafel- en zaalversiering en de menu’s. De kinderen van het eerste tot het vierde leerjaar maken de hapjes en het dessert klaar en de kinderen vanaf het vijfde leerjaar zullen er bedienen en afwassen. Van Fruy kunnen we de hoofdmaaltijd stoofvlees en groentjes aankopen aan inkoopprijs en Esthio sponsort de frietjes.”

Dineren vo enen euro

Vanaf deze week tot aan het begin van De Warmste Week verkopen de leerlingen en leerkrachten lotjes aan 1 euro. De beste verkoper en verkoopster worden nog eens extra beloond. Verschillende eetgelegenheden sponsorden een maaltijd, dat gaat van frituren tot restaurants. Tijdens De Warmste Week worden de winnende nummers getrokken. “We hopen om de drie grootste bons te kunnen verloten op Studio Brussel zelf!”

De bonnetjes aan 1 euro zijn te verkrijgen op de school, bij de leerlingen en bij de leerkrachten van vbs Rollegem.

(EDB – foto EDB)