VBS Klavertje Drie in Oostvleteren bouwt nieuwe klaslokalen

Directrice Joke Dejonghe voor de nieuwe kleuterklassen (rechts) en de nieuwe polyvalente zaal die in aanbouw zijn. (foto RVL)
Redactie KW

Ondanks de coronacrisis zijn het toch drukke tijden in en rond de vrije basisschool Klavertje 3 in Oostvleteren. Daar is men volop bezig aan de bouw van nieuwe klassen. Ondertussen werden ook de nodige maatregelen genomen om maandag opnieuw van start te kunnen gaan.

“Het dossier werd eind maart vorig jaar goedgekeurd. De bouwwerken zijn de week voor de paasvakantie gestart en we verwachten klaar te zijn tegen januari 2021”, steekt Joke Dejonghe, directrice van Klavertje 3, van wal. “Er wordt een polyvalente ruimte gebouwd aan de klassen van het lager, zodat kinderen in niet-coronatijden klasdoorbrekend kunnen samenwerken. Aan het kleutergebouw worden twee kleuterklassen bijgebouwd met schuifwand, zodat we er één grote ruimte van kunnen maken voor het peuter-eerste kleuter. De inkom zal overdekt zijn met aansluitend een nieuwe fietsenstalling.”

Op de vraag hoe de heropstart zal gebeuren bij Klavertje 3 antwoordt Joke: “We hebben de voorbije week gepuzzeld, gepuzzeld en nog eens gepuzzeld. We weten dat de ouders en de kinderen met heel veel vragen zitten. Ons draaiboek is klaar en de risicoanalyse werd ingevuld. Samen met het team hebben we alles uitgewerkt en doorgenomen. We hopen dat wie aangaf zelf in opvang te kunnen voorzien dit ook de komende weken kan blijven doen. De regelgeving omtrent noodopvang op school is heel erg streng.”

Mondmaskers

“Hoe meer de maatschappij versoepelt, hoe strenger de regels worden op school. Dit zorgt ervoor dat het virus zich niet vlot kan verspreiden. Daarom vragen we ook aan de ouders om een blijvende inspanning te doen om thuis de kinderen op te vangen. We beseffen dat dit niet gemakkelijk is en ook heel wat gepuzzel met zich meebrengt maar het is enkel door die inspanningen dat de school kan opstarten en ook de komende weken open kan blijven”, beklemtoont Joke, die meegeeft dat alle leerkrachten mondmaskers zullen dragen. (RVL)