VBS Droomvlieger en Vliegerboom Veurne starten met nieuwe directietandem

Originele schoolstart met kinderen in bubbels. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Dinsdag startten de Veurnse VBS de Droomvlieger in Nieuwstad en de Vliegerboom in Bulskamp met het thema YES OMG! vanuit Katholiek Onderwijs Vlaanderen, maar directie en leerkrachten besloten het accent te leggen op ‘bubbels’.

Directeur Marieke Stubbe was ook heel blij dat ze dit schooljaar kan starten samen met Griet Lenders. Samen vormen ze een geoliede directietandem en vullen ze elkaar aan. “Griet werkt al 20 jaar op onze school , ze woont in Veurne, is gehuwd met Tom Ocquet en heeft drie kinderen die alle drie bij ons school liepen”, legt Marieke uit. “Ik ben echt heel blij om samen met haar een directieteam te vormen. Els Vanhee van de kleine Reus koos er na vele jaren voor om opnieuw volledig voor de klas te staan. Griet zal zich om de kleuterafdelingen bekommeren, ik om de lagere schoolafdelingen en ik zal mijn taken als algemeen directeur opnemen. We zijn met een mooi leerlingenaantal gestart van 170 kinderen in de Droomvlieger en 72 in Bulskamp.”

Flexibiliteit

“Het doet deugd om opnieuw onder ‘behoorlijk normale’ omstandigheden op te starten. Het nieuwe normaal is mondmaskers, handen wassen,… maar dit is nu eenmaal zo. We zijn flexibel genoeg om ons aan te passen. Toch zijn we vooruitziend: leerlingen zitten in bubbels, we zetten ze ook in de refter per klas, er wordt niet klasoverschrijdend gewerkt, overal worden de handen ontsmet, alles wordt grondig gereinigd, ouders komen niet op school,… De klasleerkrachten houden online contact met de ouders; dit leerden we uit de eerste coronagolf en dit lukt écht aardig!”

Rode loper uitgerold

“In Bulskamp werd iedereen verwelkomd met zeepbellenbubbels, en de kinderen mochten doorlopen over de rode loper”, vertelt Marieke. “Ook in de Nieuwstad waren de rode lopers uitgerold en bliezen de leerkrachten bellen op de speelplaats. Bulskamp had een origineel ‘Welkom’ met ‘bubbelplastic’ in elkaar geknutseld. We hebben er alles aan gedaan om de leerlingen te laten voelen dat ze hartelijk welkom zijn in onze schoolBUBBEL (BEL)”, besluit het nieuwe directieteam.