VBS De Droomvlieger houdt het netjes

VBS De Droomvlieger krijgt een cheque van 'Mooimakers'. © MVO
Redactie KW

De leerlingen van de Vrije Basisschool De Droomvlieger zijn perfect geslaagd in hun opdracht om de schoolomgeving proper te houden én iedereen te sensibiliseren rond het belang daarvan. Daarvoor werden ze beloond door Mooimakers met een cheque van 471 euro.

De leerlingen van de klas van juffrouw Nathalie Denie schoten in actie na de oproep van Mooimakers. Samen met alle andere leerlingen van De Droomvlieger hebben ze vorig schooljaar flink hun best gedaan om de omgeving rond de school in de Brugse Steenweg afvalvrij te houden.

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten. Ze organiseerden Operatie Proper, om jongeren bewust te maken van de strijd tegen zwerfvuil.

Beloning

De 157 leerlingen van basisschool De Droomvlieger gingen enthousiast aan de slag en organiseerden onder meer een zwerfvuilactie. Voor hun inspanningen kregen ze een mooie cheque van 471 euro. Schepen van Leefmilieu Pascal Sticker overhandigde samen met gemeenteraadsvoorzitter Lies Dezeure (ondervoorzitter afvalintercommunale IVVO) de cheque aan juffrouw Nathalie en directeur Griet Lenders. Directeur Marieke Stubbe kon helaas niet aanwezig zijn.

Pascal Sticker, schepen van Leefmilieu: “Van kindsbeen af de jeugd sensibiliseren om zwerfvuil streng aan te pakken, is hard nodig. Het kan alleen maar het leefmilieu ten goede komen. De school heeft het thema niet alleen bespreekbaar gemaakt, maar stak ook nog eens de handen uit de mouwen, en dit verdient een beloning voor de geleverde inspanningen. Kleine daad, groot resultaat is dan ook een slogan die van toepassing is bij deze mooimakers.” (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier