Van kunstveiling tot yoga: leerlingen De Levensboom organiseren Warmste Herfstmarkt

Elke leerling mocht ideeën aanbrengen. Uiteindelijk werden die allemaal samengevoegd. (foto SLW)
Stefaan Lernout

Met de organisatie van De Warmste Herfstmarkt leveren de kinderen van De Levensboom hun bijdrage aan De Warmste Week. Het is een groot project geworden, gelukkig zijn er veel helpende handen. Van de chef techniek tot de chef redactie. De opbrengst van de markt is voor het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. “We hebben gestemd over het goede doel, iedereen was het eens met deze keuze”, vertelt chef redactie Pierre Michaux.

Het vijfde en zesde leerjaar van school De Levensboom waren vastbesloten om een actie op te zetten in het kader van de Warmste Week. Maar wat? Juffen Stanse en Jeska maakten van de gelegenheid gebruik om er een project rond uit te werken.

Zoals het een democratische omgeving betaamt, mocht iedere leerling zijn idee aanbrengen. Sommigen zagen een kunstveiling wel zitten, anderen leken dan weer gewonnen voor een kerstmarkt. Uiteindelijk werden alle ideeën samengevoegd en kan je op vrijdag 29 november in de Levensboom terecht voor De Warmste Herfstmarkt.

Pittezak gooien

“Er is werkelijk voor ieder wat wils”, zegt coördinator Illyana Verhaeghe (11). “Er zijn eetkraampjes, een kunstveiling, je kan je inschrijven voor een yogasessie, enzovoort. Het is mijn taak om te zorgen dat iedereen weet wat hij moet doen, en helpen bij problemen of als er vragen zijn.” Pierre Michaux (11) is chef redactie, alsook contact voor de pers. “De kunstwerken voor de kunstveiling zijn van de hand van leerlingen uit onze school”, zegt Pierre. “Zelf maakte ik een miniatuurtafel. Er is ook een kinderkermis, met onder meer eendjesvissen, kaartjes gooien en pittezakjes mikken naar pinguïns.”

“En we organiseren een kerstboomverkoop”, vult Illyana aan. Je betaalt 14 euro voor een kleine en 21 euro voor een grote kerstboom. “Bestellen doe je op www.warmstemarktlevensboom.be. Die kan je dan ophalen op 6 december.”

Chef Geld

Een heuse website met webshop, niets heeft de organisatie aan het toeval overgelaten. De taken en functies zijn dan ook netjes verdeeld over de klas. Er is een chef geld, die ervoor moest zorgen dat de subsidies werden aangevraagd en een chef marketing die meehielp zorgen voor grote affiches. In Wevelgem werden flyers rondgedeeld. Er is een chef standjes en een chef techniek. Tenslotte was er nog het goede doel, waarvoor ze al die centen inzamelen. “We kozen voor het Centrum ter Preventie van Zelfdoding”, aldus Pierre. “Per twee hebben we in de klas de goede doelen doorlopen, en iedereen mocht een voorstel doen. Uiteindelijk hebben we gestemd en was iedereen het wel eens over het gekozen doel.”

De Warmste Herfstmarkt vindt op vrijdag 29 november tussen 14.30 en 18 uur plaats in De Levensboom, Kijkuitstraat 10 in Wevelgem.