Urban sports in de kijker tijdens slotfestijn De Grote Verleieding

Redactie KW

Na vier maanden feest op en rond de Leie sluit Kortrijk De Grote Verleieding op zaterdag 26 september feestelijk af .

Dat gebeurt met een indrukwekkende combinatie van een muziekfestival met Belgische topacts en een namiddag met de Europese top uit heel wat spectaculaire urban-sports.

Op het slotevenement worden zowel Budabeach als het Albertpark ingenomen door initiaties, demonstraties en wedstrijden rond het thema ‘urban-sports’. Op Urban Waves, aan en rond de skatebowl, en op de Leie is de Belgische top wakeboarders, freerunning, BMX, skateboarders en paragliders aanwezig.

“We zetten daarmee de niet evidente sporten in de kijker. Er zijn ook workshops en initiaties. Een unieke kans om ze aan het werk te zien in Kortrijk”, zegt schepen van jeugd Bert Herrewyn. “We willen elke inwoner van Kortrijk bereiken, maar zoomen dit keer in op de jeugd en wat er bij hen leeft in Kortrijk. Daarnaast is ook de skatebowl al enige jaren het symbool voor urban sports in de stad.”

De dag wordt afgesloten met een gratis muziekfestival op en rond de Leie. Het Student Welcome Concert, met onder meer de Kortrijkse Chillow & Friends en headliners AKS en The Subs is aan zijn vijftiende editie toe en verplaatst zich eenmalig van plaats en datum. Tijdens de maand september staan er nog talrijke evenementen gepland in het kader van De Grote Verleieiding, zowel op als langs het water, in organisatie van natuur- en cultuurorganisaties, heel wat verenigingen en burgerinitiatieven. Urban Waves en Student Welcome Concert is een samenwerking van Kortrijk Studentenstad, De Kreun, Muziekcentrum Track*, Tranzit, stad Kortrijk, De Grote Verleieding en Cultuurcentrum Kortrijk.

(PVH/foto Tomas Bulcaen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier