De brief aan de jongeren tussen 16 en 24 jaar werd vorige week woensdag met een priorzegel verstuurd. De volgende werkdag moesten de brieven dus normaal worden besteld. Niets was minder waar want veel jongeren ontvingen de brief pas op maandag. Het versturen van de 1.800 brieven kostte de stad zo'n duizend euro. "We gaan Bpost de problemen met de bedeling melden", zegt Bert Verhaeghe. "We hebben tenslotte betaald voor prior."

Vier nieuwkomers

"Ondanks de problemen met de bedeling van de brieven was die vergadering toch een succes", weet schepen van Jeugd Bert Verhaeghe (stadslijst Open VLD - Groen - Positief Project). "Er zijn vier nieuwkomers in het bestuur. Twee personen uit het vorig bestuur blijven aan."

De werking van het jeugdhuis draait momenteel op een laag pitje. Enkele bestuursleden staan voor nieuwe uitdagingen en verlaten om die reden het bestuur. Wervikse jongeren vinden ook te weinig de weg naar het jeugdhuis. Het stadsbestuur is dan ook volop op zoek naar geëngageerde kandidaat-bestuursleden of vrijwilligers. "We willen het jeugdhuis laten herleven, het is nu of nooit. Kandidaten staan er niet alleen voor want er is de nodige ondersteuning van de overgebleven bestuursleden en de stedelijke jeugddienst."

Nieuwe overeenkomst

De Bierpompe huurt het jeugdhuis aan de brouwerij Haacht. De huurovereenkomst liep eind september af. "Het nieuwe bestuur heeft beslist dat de overeenkomst zal worden verlengd", vertelt de jeugdschepen. "Men heeft zelfs een verlaging van de huurprijs bedongen."

Ondertussen ligt er voor het algemeen infomoment een nieuwe datum vast: vrijdag 27 september om 19 uur in De Bierpompe. De aanwezigen krijgen er meer info over wat een jeugdhuis is, hoe een vzw werkt en wat er achter de schermen allemaal bij komt kijken. (Erik De Block)

De brief aan de jongeren tussen 16 en 24 jaar werd vorige week woensdag met een priorzegel verstuurd. De volgende werkdag moesten de brieven dus normaal worden besteld. Niets was minder waar want veel jongeren ontvingen de brief pas op maandag. Het versturen van de 1.800 brieven kostte de stad zo'n duizend euro. "We gaan Bpost de problemen met de bedeling melden", zegt Bert Verhaeghe. "We hebben tenslotte betaald voor prior.""Ondanks de problemen met de bedeling van de brieven was die vergadering toch een succes", weet schepen van Jeugd Bert Verhaeghe (stadslijst Open VLD - Groen - Positief Project). "Er zijn vier nieuwkomers in het bestuur. Twee personen uit het vorig bestuur blijven aan."De werking van het jeugdhuis draait momenteel op een laag pitje. Enkele bestuursleden staan voor nieuwe uitdagingen en verlaten om die reden het bestuur. Wervikse jongeren vinden ook te weinig de weg naar het jeugdhuis. Het stadsbestuur is dan ook volop op zoek naar geëngageerde kandidaat-bestuursleden of vrijwilligers. "We willen het jeugdhuis laten herleven, het is nu of nooit. Kandidaten staan er niet alleen voor want er is de nodige ondersteuning van de overgebleven bestuursleden en de stedelijke jeugddienst."De Bierpompe huurt het jeugdhuis aan de brouwerij Haacht. De huurovereenkomst liep eind september af. "Het nieuwe bestuur heeft beslist dat de overeenkomst zal worden verlengd", vertelt de jeugdschepen. "Men heeft zelfs een verlaging van de huurprijs bedongen."Ondertussen ligt er voor het algemeen infomoment een nieuwe datum vast: vrijdag 27 september om 19 uur in De Bierpompe. De aanwezigen krijgen er meer info over wat een jeugdhuis is, hoe een vzw werkt en wat er achter de schermen allemaal bij komt kijken. (Erik De Block)