Uitbreidings- en vernieuwingswerken KW Ibis in Bredene starten op 4 april

Redactie KW

Woensdag bracht minister Hilde Crevits een bezoek aan het Koninklijk Werk IBIS.

Het was burgemeester Steve Vandenberghe die de minister samen met directeur Philippe Declercq verwelkomde om kennis maken met het IBIS-project. In het Koninklijk Werk IBIS wordt een thuis en opleiding gegeven aan 110 kinderen die veelal omwille van een grote zorgvraag extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben.

In een veilige leefomgeving met gezinsvervangend karakter wordt totaalzorg aangeboden. Er is permanente opvang, ook in weekends en vakanties. IBIS was zeer verheugd om de minister te kunnen aankondigen dat de werken voor een nieuwe vleugel van het internaat (met 24 individuele kamers) en de verbouwing van de bestaande vier slaapzalen (tot kamers van 6 à 7 leerlingen) op 4 april van start gaan.

Dit project, begroot op 2.000.000 euro, wordt voor 60 % gesubsidieerd door AGIOn (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs).

Minister Crevits bezocht een aantal klassen en kreeg uit handen van de jongste leerling een mooi geschenkje dat een bijzonder plaats zal krijgen in haar kabinet in Brussel. Het bezoek werd afgesloten met de ondertekening van het Gulden Boek en de overhandiging van het boek “IBIS – een Koninklijk verhaal”, “Dagboek van een kaping” van oud leerling J. Law en IBIS-pots.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier