Twintig FUTURA-leerlingen in quarantaine

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Twintig leerlingen van de 3de graad van de FUTURA scholengroep werden in quarantaine geplaatst, nadat één van hen positief testte op het coronavirus. Algemeen directeur Diter Den Baes bevestigt het voorval. “Alle veiligheidsprotocollen werden meteen opgestart” klinkt het.

Wat de aanleiding van de test is en of de leerling in kwestie symptomen vertoonde of niet, is onduidelijk. “Ik kan u alleen meedelen dat één leerling uit de derde graad, in de school op het Vander Merschplein positief heeft getest”, horen we bij de directie.

Afstandsonderwijs

“Zoals voorzien werd meteen het CLB verwittigd, alle leerlingen in quarantaine geplaatst en werd de contact tracing opgestart. De tracering verloopt erg vlot en alle contacten worden in kaart gebracht. De twintig leerlingen kunnen vanaf maandag ook gewoon van thuis uit afstandsonderwijs volgen. We maken hiervoor gebruik van de protocollen die we op poten hadden gezet tijdens de lockdown in het voorjaar. Onze scholengroep heeft erg kort op de bal gespeeld, waardoor we snel konden reageren. We blijven de evolutie hiervan, binnen onze scholen, nauwlettend opvolgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier