Beide opleidingen, die elk in totaal vier studiejaren duren, leiden tot het diploma en de titel van 'industrieel ingenieur'. Je kan ze alleen volgen aan de UGent Campus Kortrijk. Deze unieke industrieel ingenieurs worden niet alleen theoretisch geschoold. Ze krijgen vanaf hun eerste lesweek ook heel wat hands-onlabovakken. De theorie toetsen aan de praktijk van cases uit het bedrijfsleven maakt deel uit van het DNA van de UGent-opleidingen in Kortrijk.

Met de opleiding Industrieel ontwerpen erbij, opgericht in 1995, is het erkende aanbod van unieke masteropleidingen aan de UGent Campus Kortrijk nu helemaal compleet. De vraag naar industrieel ingenieurs met kennis van nieuwe biogebaseerde processen is groot.

De huidige bouw van het nieuwe onderzoeks- en expertisecentrum voor de groenten- en aardappelverwerkende industrie VEG-i-TEC en de start van een nieuw campusgebouw voor zowel onderwijs als onderzoek volgend jaar, versterken de keuze voor deze unieke specialisaties.

Schakelprogramma nu al mogelijk

De academische bacheloropleidingen die deze masteropleidingen voorafgaan, zijn al gestart in het academiejaar 2018-2019. Studenten die in 2020 een professionele bachelor behalen - in specifieke afstudeerrichtingen weliswaar - kunnen vanaf september instappen in een schakelprogramma dat leidt tot een van deze twee unieke masteropleidingen.

Over twee jaar, in het academiejaar 2021-2022, komen de eerste masters in de machine- en productieautomatisering en in de circulaire bioprocestechnologie op de arbeidsmarkt. Rondvraag bij bedrijven leerde dat zij veel nood hebben aan deze profielen. Ze staan te popelen om deze veelzijdige ingenieurs met specifieke competenties aan te werven.

Beide opleidingen, die elk in totaal vier studiejaren duren, leiden tot het diploma en de titel van 'industrieel ingenieur'. Je kan ze alleen volgen aan de UGent Campus Kortrijk. Deze unieke industrieel ingenieurs worden niet alleen theoretisch geschoold. Ze krijgen vanaf hun eerste lesweek ook heel wat hands-onlabovakken. De theorie toetsen aan de praktijk van cases uit het bedrijfsleven maakt deel uit van het DNA van de UGent-opleidingen in Kortrijk.Met de opleiding Industrieel ontwerpen erbij, opgericht in 1995, is het erkende aanbod van unieke masteropleidingen aan de UGent Campus Kortrijk nu helemaal compleet. De vraag naar industrieel ingenieurs met kennis van nieuwe biogebaseerde processen is groot.De huidige bouw van het nieuwe onderzoeks- en expertisecentrum voor de groenten- en aardappelverwerkende industrie VEG-i-TEC en de start van een nieuw campusgebouw voor zowel onderwijs als onderzoek volgend jaar, versterken de keuze voor deze unieke specialisaties.De academische bacheloropleidingen die deze masteropleidingen voorafgaan, zijn al gestart in het academiejaar 2018-2019. Studenten die in 2020 een professionele bachelor behalen - in specifieke afstudeerrichtingen weliswaar - kunnen vanaf september instappen in een schakelprogramma dat leidt tot een van deze twee unieke masteropleidingen.Over twee jaar, in het academiejaar 2021-2022, komen de eerste masters in de machine- en productieautomatisering en in de circulaire bioprocestechnologie op de arbeidsmarkt. Rondvraag bij bedrijven leerde dat zij veel nood hebben aan deze profielen. Ze staan te popelen om deze veelzijdige ingenieurs met specifieke competenties aan te werven.