Triatlonclub Lentriac traint samen met Frederik Van Lierde jonge atleten

Tijdens een eerste infomoment was er al veel belangstelling voor de jeugdwerking van Lentriac. © LS
Redactie KW

Triatlonclub Lentriac start met een jeugdwerking in Menen. Woensdagavond bleek dat daar veel interesse voor in. Geïnteresseerde tieners kwamen samen met hun ouders luisteren naar een infomoment over de nieuwe jeugdwerking. Een van de trainers is Frederik Van Lierde, wereldtopper in de triatlon. Met veel enthousiasme sprak hij de menigte toe.

Lentriac komt in totaal met vijf verschillende trainers op de proppen. Cédric Vanhoutteghem, Frederiek Devoldere, Andrew Toebat, Kurt Deschepper en Frederik Van Lierde. Die laatste neemt na volgend jaar een heuse carrièrewending. “Ik kreeg almaar meer vragen om iets met triatlon te doen in de regio. Ouders binnen de club voelen de belangstelling van hun kinderen groeien. Hét ideale moment dus om zoiets op te starten. Alle begin is moeilijk, maar we hebben al een bepaalde structuur neergezet en daar willen we op bouwen. Een stuk of tien kinderen zijn vandaag geïnteresseerd maar dit zie ik zeker groeien.”

Dankbare sport

“Het is niet de bedoeling om een topsportschool te maken, maar wel om de tieners te laten proeven van de sport. Iedereen is welkom en plezier staat bij ons centraal. Triatlon is een dankbare sport, zo bieden we een complete vorming aan waarbij elk kind zijn of haar talenten kan ontdekken. Dit kan zowel in triatlon, duatlon of biatlon. Vaak is het ook zo dat er ouderen bij de club komen die zeggen dat ze de sport graag vroeger hadden ontdekt. Als je de tieners dit kunt aanleren, vooral het zwemmen, doet dat deugd. Een basis van triatleten creëren is ons doel”, aldus Frederik Van Lierde. (Lukas Seynhaeve)

De club start vanaf 1 januari 2020 de jeugdwerking op. Er zijn twee zwem- en loopmomenten en een fietsmoment. Info en inschrijvingen kan via mail naar christophe@lentriac.be. Lentriac werkt voor de jeugdwerking samen met de club RTOM, de Meense Zwemkring en Stad Menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier