Esthio uit Harelbeke mag maandag weer heropstarten, maar de kleuter- en basisscholen die klant zijn vragen wel nog om maandag en dinsdag boterhammen mee te geven aan de kinderen. In eerste instantie zou het bedrijf enkel de andere klanten weer mogen bedienen.

Ondertussen is elke millimeter van het bedrijf gereinigd, stelt de zaakvoerder deze week in KW. "Maar we moesten de testresultaten afwachten vooraleer we kunnen opstarten. Ook wij willen zekerheid. Voor ons, maar vooral voor onze klanten. Het gaat om kinderen, dan neem je geen enkel risico. Ook mijn eigen kindje zit op een getroffen school. Als zij vraagt: 'papa, waarom is er geen warm eten', doet dat extra pijn. We hanteren in ons bedrijf de strengste regels rond voedselveiligheid."

De traiteur krijgt naar eigen zeggen veel steun vanuit de scholen. "Nog geen enkele heeft afgehaakt sommige zijn al dertig jaar klant. We houden hen voortdurend op de hoogte."

(AXV)

Esthio uit Harelbeke mag maandag weer heropstarten, maar de kleuter- en basisscholen die klant zijn vragen wel nog om maandag en dinsdag boterhammen mee te geven aan de kinderen. In eerste instantie zou het bedrijf enkel de andere klanten weer mogen bedienen. Ondertussen is elke millimeter van het bedrijf gereinigd, stelt de zaakvoerder deze week in KW. "Maar we moesten de testresultaten afwachten vooraleer we kunnen opstarten. Ook wij willen zekerheid. Voor ons, maar vooral voor onze klanten. Het gaat om kinderen, dan neem je geen enkel risico. Ook mijn eigen kindje zit op een getroffen school. Als zij vraagt: 'papa, waarom is er geen warm eten', doet dat extra pijn. We hanteren in ons bedrijf de strengste regels rond voedselveiligheid." De traiteur krijgt naar eigen zeggen veel steun vanuit de scholen. "Nog geen enkele heeft afgehaakt sommige zijn al dertig jaar klant. We houden hen voortdurend op de hoogte."(AXV)