Topchef maakt Vaderdaggeschenkje met kleuters in Sint-Michiels

Redactie KW

Sterrenchef Alex Hanbuckers van De Herborist kwam maandagochtend koken voor de kleuterklas van zijn zoontje Simon in de basisschool Immaculata in Sint-Michiels bij Brugge. Aanleiding was het thema Vaderdag.

In de eerste kleuterklas van basisschool Immaculata stond het feest voor de papa’s al een hele week centraal. Zo maakten ze voorafgaand aan het bezoekje van de topchef hun eigen koksmutsen. Alex Hanbuckers benoemde de kleuters prompt tot zijn souschefs, waarna ze zelf als volleerde koks de handen uit de mouwen staken.

Hun keukenkunsten resulteerden in een origineel cadeautje voor de papa’s: een eetbaar bloembakje! De ingrediënten: gekonfijte ananas met daarop een laagje banketbakkersroom, een crumble van nougat en daar bovenop een laagje cacao dat precies echte bloemaarde leek. In die ‘aarde’ kwamen dan dotjes dressing van rode vruchten, waar de kleuters lekkere kruidenblaadjes konden in vaststeken. “Niets leuker dan koken met kinderen, je krijgt hun volle aandacht”, liet de tevreden sterrenchef zich ontvallen.

(WK – Foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier