Els Vanhoudt, leerkracht Bedrijfseconomie CLIL: "Ze volgen, naast de gewone lessen Frans, elke week lessen Handel, Aardrijkskunde, Techniek, of Bedrijfseconomie in het Frans. Het project loopt in het studiegebied Handel TSO. De leerlingen Handel en Handel-talen kunnen dit traject vier jaar volgen."

Het project is uniek, want het OLVi is de enige school in Vlaanderen die een dergelijk vierjarig project aanbiedt.

"Het project kan rekenen op een ruime belangstelling van hogeschoolstudenten, directies, en zelfs van leraren uit het buitenland. Vanaf volgend schooljaar breiden wij het CLIL-project verder uit naar de nieuwe eerstegraadschool De Keiwijzer. Dan kan elke leerling van het eerste secundair A-stroom voor CLIL kiezen en gedurende twee jaar een uur Aardrijkskunde en een uur Techniek in het Frans volgen", aldus nog Els Vanhoudt.

Op het einde van de cyclus van vier jaar krijgen de leerlingen Handel en Handel-talen een CLIL-attest. Maandag werden tien attesten uitgereikt aan leerlingen van 4 Handel en 4 Handel-talen: v.l.n.r.: Djarn Dehollanderr, Ximon Maes, Jade D'hulster, Fara Van Maele, Evy Vermeersch, Marthe Danneel, Jana Liebert, Twincy Bouton, Lina Labaere en Caitlin Bal.

(AHP-Foto MD)

Els Vanhoudt, leerkracht Bedrijfseconomie CLIL: "Ze volgen, naast de gewone lessen Frans, elke week lessen Handel, Aardrijkskunde, Techniek, of Bedrijfseconomie in het Frans. Het project loopt in het studiegebied Handel TSO. De leerlingen Handel en Handel-talen kunnen dit traject vier jaar volgen."Het project is uniek, want het OLVi is de enige school in Vlaanderen die een dergelijk vierjarig project aanbiedt."Het project kan rekenen op een ruime belangstelling van hogeschoolstudenten, directies, en zelfs van leraren uit het buitenland. Vanaf volgend schooljaar breiden wij het CLIL-project verder uit naar de nieuwe eerstegraadschool De Keiwijzer. Dan kan elke leerling van het eerste secundair A-stroom voor CLIL kiezen en gedurende twee jaar een uur Aardrijkskunde en een uur Techniek in het Frans volgen", aldus nog Els Vanhoudt.Op het einde van de cyclus van vier jaar krijgen de leerlingen Handel en Handel-talen een CLIL-attest. Maandag werden tien attesten uitgereikt aan leerlingen van 4 Handel en 4 Handel-talen: v.l.n.r.: Djarn Dehollanderr, Ximon Maes, Jade D'hulster, Fara Van Maele, Evy Vermeersch, Marthe Danneel, Jana Liebert, Twincy Bouton, Lina Labaere en Caitlin Bal.(AHP-Foto MD)